[Радехівський РВ державної виконавчої служби ГТУЮ у Л/о ]
Головна » Архів матеріалів
У порівнянні із Законом України «Про державну службу» в редакції від 16.12.1993, яка діє на сьогодні, структура нового закону України "Про державну службу" значно розгалуженіша та більш деталізована. У новій редакції нормативного акту чітко окреслені сфери державної служби, встановлені критерії до посад державної служби. Також розмежовано сфери застосування принципів та норм публічного та приватного права для регулювання відносин у державній службі. Розмежовано політичні посади і посади державної служби для забезпечення політичної нейтральності державних службовців. Особа, яка вступає на державну службу, зобов’язана припинити членство в політичній партії. 
Вступ на державну службу був і залишається на конкурсній основі. Строк подання документів для участі у конкурсі не може становити менше 20 та більше 30-ти календарних днів з дня опублікування оголошення про проведення конкурсу. Рішення про призначення на посаду державної служби приймається не пізніше 30-ти календарних днів після о ... Читати далі »
Переглядів: 12590 | Додав: Таня | Дата: 30.11.2011

Примусове виконання рішень здійснюється державною виконавчою службою на підставі виконавчих документів, які можуть бути пред'явлені до виконання в органи державної виконавчої служби у чітко визначений ЗУ «Про виконавче провадження» строк. У разі пропуску цього строку державний виконавець відмовить у прийнятті виконавчого документа та відкритті за ним виконавчого провадження.
Із набранням чинності ( від 09.03.2011 року) Закону України "Про внесення змін до Закону України "Про виконавче провадження" та деяких інших законодавчих актів України щодо вдосконалення процедури примусового виконання рішень судів та інших органів (посадових осіб)” строки пред’явлення виконавчих документів до виконання змінено.
Відтак, статтею 22 даного Закону визначено, що виконавчі документи можуть бути пред’явлені до виконання в такі строки:
1) посвідчення комісій по трудових спорах, постанови судів у справах про адміністративні правопорушення та постанови органів (посадових осіб), уповноважених роз ... Читати далі »
Переглядів: 2844 | Додав: Таня | Дата: 25.11.2011

Звернення стягнення на заробітну плату та інші доходи боржника є одним із заходів примусового виконання рішень, передбачених у Законі України «Про виконавче провадження» (далі - Закон). Заробітна плата, відповідно до ст. 1 Закону «Про оплату праці» від 24 березня 1995 р., - це винагорода, обчислена, як правило, у грошовому виразі, яку за трудовим договором власник або уповноважений ним орган виплачує працівникові за виконану ним роботу. Під терміном «інший дохід боржника» законодавцем розуміється заохочувальні та компенсаційні виплати або інші виплати та винагороди, які виплачуються (надаються) платнику податку - фізичній особі. Законом передбачено, що заробітна плата та інші доходи боржника не входять до тих видів майна та предметів громадян, на які не може бути звернене стягнення за виконавчими документами. Умовами звернення стягнення на грошові доходи (заробітну плату, стипендію, пенсію) визначено такі обставини: коли у боржника відсутні кошти та відсутнє або недостатньо майна для п ... Читати далі »
Переглядів: 2044 | Додав: Таня | Дата: 18.11.2011

Відповідно до ст.68 Закону України "Про виконавче провадження" звернення стягнення на доходи, отримані фізичною особою, яка є субєктом підприємницької діяльності, здійснюється за правилами звернення стягнення на заробітну плату (заробіток), пенсію, стипендію та інші доходи боржника.Під зверненням стягнення на доходи підприємця слід розуміти звернення стягнення на отриману ним виручку (виторг) у вигляді готівкових коштів за товари, роботи чи послуги, а так само і виручки (виторги), отирмані фізичними особами, що перебувають з ним у трудових відносинах. Закон не визначає процедурних особливостей звернення стягнення на майно підприємця.Тому звернення стягнення на майно фізичної особи, призначене для здійснення підприємницької діяльності, здійснюється за правилами звернення стягнення на майно юридичної особи.Отже , у разі відсутності у боржника коштів, стягнення звертається на інше належне йому майно, на яке накладається арешт.Предметом стягнення за боргами фізичної особи -підприємця можут ... Читати далі »
Переглядів: 3035 | Додав: Таня | Дата: 11.11.2011

На стадії виконання судового рішення виникають ситуації, коли у виконавця виникає потреба у спеціальній інформації. Відповідно до ст. 13 ЗУ «Про виконавче провадження» для з'ясування та роз'яснення питань, що виникають під час здійснення виконавчих дій і потребують спеціальних знань, державний виконавець з власної ініціативи або за заявою сторін призначає своєю постановою експерта або спеціаліста (у разі необхідності - кількох експертів або спеціалістів), а для оцінки майна - суб'єктів оціночної діяльності - суб'єктів господарювання.
Як експерт або спеціаліст може бути запрошена будь-яка дієздатна особа, яка має необхідні знання, кваліфікацію та досвід роботи у відповідній галузі.
Експерт або спеціаліст зобов'язаний надати письмовий висновок, а суб'єкт оціночної діяльності - суб'єкт господарювання - письмовий звіт з питань, що містяться в постанові державного виконавця, а також надати усні рекомендації щодо дій, які виконуються за його присутності.
Експерт, спеціаліст ... Читати далі »
Переглядів: 1694 | Додав: proxys | Дата: 03.11.2011

Організація та проведення виконавчих дій щодо забезпечення примусового виконання рішень супроводжується певними грошовими витратами. Витрати виконавчого провадження здійснюються за рахунок коштів Державного бюджету України та коштів виконавчого провадження, які використовуються у порядку, встановленому Кабінетом Міністрів України.

Кошти виконавчого провадження складаються з:
- коштів виконавчого збору, стягнутого з боржника; 
- авансового внеску стягувача на організацію та проведення виконавчих дій; 
- стягнутих з боржника витрат, пов'язаних з організацією та проведенням виконавчих дій; 
- інших надходжень, що не суперечать законодавству. 

До витрат, пов'язаних з організацією та проведенням виконавчих дій, належать кошти, за рахунок яких здійснено оплату:
- перевезення, зберігання і реалізації майна боржника; 
- послуг експертів, суб'єктів оціночної діяльності - суб'єктів господарювання та інших осіб, залучених у в ... Читати далі »
Переглядів: 1196 | Додав: proxys | Дата: 27.10.2011

Прийнявши до виконання виконавчий документ, державний виконавець відкриває виконавче провадження, при цьому у своїй постанові про відкриття виконавчого провадження, обов’язково вказує про необхідність боржнику самостійно виконати рішення у строк до семи днів з моменту винесення постанови (у разі виконання рішення про примусове виселення боржника - у строк до п'ятнадцяти днів) та зазначає, що у разі ненадання боржником документального підтвердження виконання рішення буде розпочате примусове виконання цього рішення із стягненням з боржника виконавчого збору і витрат, пов'язаних з організацією та проведенням виконавчих дій.

Якщо боржником не надано документального підтвердження повного виконання рішення державний виконавець на наступний день після закінчення вищевказаних строків розпочинає примусове виконання рішення, тобто – провадити виконавчі дії визначені ЗУ «Про виконавче провадження».

Такі дії державний виконавець має право ... Читати далі »
Переглядів: 1158 | Додав: proxys | Дата: 20.10.2011

Примусове виконання рішень покладається на державну виконавчу службу, яка входить до системи органів Міністерства юстиції України та регулюється Законом України «Про виконавче провадження». При виконанні рішень судів, інших органів (посадових осіб), державний виконавець зобов'язаний використовувати надані йому права відповідно до закону і не допускати у своїй діяльності порушення прав та законних інтересів фізичних і юридичних осіб.
Стягувачем у виконавчому провадженні є фізична або юридична особа, на користь чи в інтересах якої видано виконавчий документ. З метою захисту прав стягувача, державний виконавець зобов'язаний вживати всіх передбачених Законом України «Про виконавче провадження» (далі - Закон) заходів примусового виконання рішень, неупереджено, своєчасно і в повному обсязі вчиняти виконавчі дії.
Статтею 12 Закону визначено перелік прав, якими володіють стягувачі, а саме - право ознайомлюватися з матеріалами виконавчого провадження, робити з них виписки, знімати копії ... Читати далі »
Переглядів: 2018 | Додав: Таня | Дата: 07.10.2011

З прийняттям Закону України «Про безоплатну правову допомогу» в нашій державі нарешті започатковано створення дієвого механізму реалізації конституційного права кожного на правову допомогу, що забезпечить належне виконання Україною її міжнародних зобов'язань у сфері прав людини та запроваджує європейські центр из  надання правової допомоги та доступу до правосуддя. Закон забезпечує виконання ч.1 статті 59 Конституції України, відповідає міжнародним зобов’язанням України та міжнародним стандартам основоположних прав людини. 
Згідно документа, право на таку допомогу мають громадяни України, іноземці, особи без громадянства, у тому числі біженці та шукачі притулку. Право на безоплатну правову допомогу не є абсолютним, оскільки вона може надаватися безоплатно лише у випадках, передбачених цим законом.Законом визначається два види правової допомоги, що надається безоплатно. Зокрема: первинна правова допомога – щодо надання правової інформації, консультацій з роз’яснення правових питань щ ... Читати далі »
Переглядів: 1076 | Додав: Таня | Дата: 30.09.2011

При зверненні стягнення на земельні ділянки державним виконавцям слід мати на увазі, що порядок звернення регулюється, окрім Закону України "Про виконавче провадження", також Земельним кодексом України, Законом України "Про іпотеку".
Законом України "Про виконавче провадження" фактично відбувається визначення черговості звернення стягнення на земельну ділянку, залежно від того, належить вона:
а)фізичній особі - згідно ст.63 Закону України звернення стягнення на будинок, квартиру, інше приміщення, земельну ділянку, що є нерухомим майном, провадиться у разі відсутності у боржника достатніх коштів чи рухомого майна. При цьому, в першу чергу, провадиться звернення стягнення на окрему від будинку земельну ділянку, інше приміщення, що належать боржникові. В останню чергу звертається стягнення на жилий будинок чи квартиру. Разом з жилим будинком стягнення звертається також на прилеглу земельну ділянку, що належить боржникові.
б)юридичній особі - згідно ст.66 Закону України "Про викон ... Читати далі »
Переглядів: 2829 | Додав: Таня | Дата: 22.09.2011

« 1 2 ... 18 19 20 21 22 ... 24 25 »