[Радехівський РВ державної виконавчої служби ГТУЮ у Л/о ]
Головна » Архів матеріалів
     Відповідно до статті 9 Закону України «Про захист персональних даних» (далі – Закон), база персональних даних підлягає державній реєстрації шляхом внесення відповідного запису уповноваженим державним органом з питань захисту персональних даних до Державного реєстру баз персональних даних.У випадку, якщо юридична особа, фізична особа - підприємець, самозайнята особа встановлює, що вона не обробляє персональні дані, в такої особи відсутній обов’язок реєструвати базу персональних даних.
     Указом Президента України «Про затвердження Положення про Державну службу України з питань захисту персональних даних» від 6 квітня 2011 року визначено уповноваженим державним органом з питань захисту персональних даних – Державну службу України з питань захисту персональних даних, одним із основних завдань якої є реєстрація баз персональних даних. 
     Реєстрація бази персональних даних здійснюється за заявочним принципом шляхом повідомлен ... Читати далі »
Переглядів: 1049 | Додав: proxys | Дата: 25.04.2012

Корупція є однією з найактуальніших соціальних проблем сучасності. Корупція в Україні перетворилася на одну з загроз національної безпеки. Вплив корупції на українське суспільство і державу має комплексний та системний характер, зокрема йдеться про соціальні, економічні, владні, політичні та міжнародні аспекти цього впливу.
Соціальний аспект впливу. Існування корупції призводить до того, що, фактично, у суспільстві функціонують дві соціальні підсистеми - офіційна та неофіційна: перша з яких дотримується правових і моральних норм, друга - використовує протиправні методи. Суб'єкти корупції функціонують у неофіційному середовищі, де панує своя система цінностей, свої цілі і методи їх досягнення.
Економічний аспект впливу. Корупція впливає на всі сфери економіки України. Її провокує масова «тінізація» економічного сектору України, що, в свою чергу, є економічним підгрунтям корумпованих зв'язків
Загалом, корупція підриває економічні основи держави, блокує надходження іноземних і ... Читати далі »
Переглядів: 1297 | Додав: Таня | Дата: 20.04.2012

Відповідно до ст. 32 Конституції України ,ст. 23 Закону України «Про інформацію» ніхто не може зазнавати втручання в особисте та сімейне життя.

ст. 10 Закону України «Про звернення громадян»,не дозволяється розголошення одержаних із звернень відомостей про особисте життя громадян без їх згоди чи відомостей, що становлять державну або іншу таємницю, яка охороняється законом, та іншої інформації, якщо це ущемлює права і законні інтереси громадян. Не допускається збирання, зберігання, використання та поширення конфіденційної інформації про особу громадянина, які не стосуються звернення, крім випадків, визначених законом, і лише в інтересах національної безпеки, економічного добробуту та прав людини. На прохання громадянина, висловлене в усній формі або зазначене в тексті звернення, не підлягає розголошенню його прізвище, місце проживання та роботи.

Особа, яка розглядає звернення, несе відповідальність за використання і поширення інформації стосовно особистого життя громадя ... Читати далі »
Переглядів: 1668 | Додав: Таня | Дата: 13.04.2012

Згідно ч. 2 ст. 182 Сімейного Кодексу України передбачений мінімальний розмір аліментів на одну дитину , який не може бути меншим , ніж 30 % прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку .
Ст. 12 Закону України "Про Державний бюджет України на 2012 рік” встановлено прожитковий мінімум для дітей :
віком до 6 років: з 1 січня - 893 гривні, з 1 квітня - 911 гривень, з 1 липня - 917 гривень, з 1 жовтня - 930 гривень, з 1 грудня - 961 гривня;
віком від 6 до 18 років: з 1 січня - 1112 гривень, з 1 квітня - 1134 гривні, з 1 липня - 1144 гривні, з 1 жовтня - 1161 гривня, з 1 грудня - 1197 гривень .
Таким чином , мінімальний розмір для дитини відповідного віку у 2012 році , що становить 30% прожиткового мінімуму , затвердженого на 2012 рік , становить

Місяці року Для дитини віком до 6 років Для дитини віком від 6 до 18 років
січень 267,90 333,60
лютий 267,90 333,60
березень 267,90 333,60
квітень 273,30 340,20
травень 273,30 340,20
червень 273,30 340,20< ... Читати далі »
Переглядів: 5182 | Додав: Таня | Дата: 02.04.2012

Згідно статті 8 Закону України „Про звернення громадян" від 02.10.1996 письмові звернення без зазначення місця проживання, не підписані автором (авторами), а також такі з яких неможливо встановити авторство, визнається анонімними і розгляду не підлягають.

Не розглядаються повторні звернення одним і тим же органом від одного і того ж громадянина з одного і того ж питання, якщо перше вирішено по суті, а також ті звернення, терміни розгляду яких передбачені статтею 17 Закону України „Про звернення громадян", та звернення осіб, визнаних судом недієздатними, або особами, цивільна дієздатність яких обмежена, подані ними особисто, тобто без дотримання вимог, встановлених Цивільним кодексом України.

Рішення про припинення розгляду такого звернення приймає керівник органу, про що повідомляється особі, яка подала звернення.
Відповідно до статті 17 Закону України „Про звернення громадян" скарга на рішення, що оскаржувалось, може бути подана до органу, або посадовій особі вищог ... Читати далі »
Переглядів: 2011 | Додав: Таня | Дата: 26.03.2012

Відповідно до статті 13 Закону України «Про державну службу» громадянин під час вступу на державну службу, а також державний службовець відповідно до законодавства мають подавати до органів державної влади, в яких вони обіймають посади державних службовців, відомості про отримані ними доходи і належне ним (та членам їхніх сімей для державних службовців, які обіймають посади третьої-сьомої категорій ) на правах власності майно.
Сукупний дохід, отриманий державним службовцем за звітний рік, включає доходи, нараховані державному службовцеві (декларанту) у звітному році за місцем його основної роботи (служби) та не за місцем основної роботи (служби), у тому числі з джерел за межами України.
Форма податкової декларації про майновий стан і доходи затверджена наказом Міністерства фінансів України за №1395 ВІД 07.11.2011 року «Про затвердження форми податкової декларації про майновий стан і доходи та Інструкції щодо заповнення податкової декларації про майновий стан і доходи», в якій заз ... Читати далі »
Переглядів: 5932 | Додав: Таня | Дата: 22.03.2012

Строки зберігання документів зазначаються в номенклатурі справ на підставі типового, відомчих (галузевих) переліків документів, типових і примірних номенклатур справ. Основним нормативним документом при визначенні термінів зберігання документів та їх відбору для внесення до складу Національного архівного фонду України або для знищення документів є Перелік типових документів, що утворюються в діяльності органів державної влади та місцевого самоврядування, інших підприємств, установ, організацій із зазначенням строків зберігання документів, затверджений наказом Головного архівного управління при Кабінеті Міністрів України від 20 липня 1998 року № 41 із змінами та доповненнями (Перелік). Даний Перелік включає документи, що утворюються під час документування однотипних управлінських функцій та призначено для використання всіма органами державної влади, місцевого самоврядування та іншими установами, організаціями і підприємствами незалежно від форм власності, а також фізичними особами - суб ... Читати далі »
Переглядів: 2163 | Додав: Таня | Дата: 15.03.2012

06.03.2012 року проведена спільна оперативна нарада щодо взаємодії Прокуратури Радехівського району та працівниками відділу Державної виконавчої служби Радехівського районного управління юстиції Львівської області при вирішенні подань державних виконавців про притягнення осіб до кримінальної відповідальності за ст..ст.164,165,342,382,388 КК України. На даній нараді було розглянуто оформлення та порядок розгляду подань направлених державними виконавцями . Відповідно до ч. 2 ст. 88 Закону України «Про виконавче провадження» у разі наявності ознак злочину у діях особи, яка умисно перешкоджає виконанню рішення чи іншим чином порушує вимоги законодавства про виконавче провадження, державний виконавець складає акт про порушення і надсилає до відповідних правоохоронних органів подання про притягнення винної особи до кримінальної відповідальності.

Переглядів: 1271 | Додав: Таня | Дата: 12.03.2012

Згідно п.3.13 Порядку роботи з документами в органах державної виконавчої служби передання на зберігання завершених виконавчих проваджень здійснюється державними виконавцями не пізніше 1 серпня поточного року та 1 лютого наступного року.
Кожне одержане на зберігання виконавче провадження або зведене виконавче провадження отримує окремий порядковий номер (архівний номер) згідно з реєстром завершених виконавчих проваджень, переданих на зберігання, який переноситься одночасно на обкладинку виконавчого провадження або зведеного виконавчого провадження та до здавальних описів (завершених виконавчих проваджень).
Архівний номер при перенесенні на обкладинку виконавчого провадження чи до інших документів складається з порядкового номера запису в реєстрі завершених виконавчих проваджень, переданих на зберігання, із зазначенням через дріб двох останніх цифр календарного року, в якому завершено виконавче провадження .
З метою внесення архівних номерів до Журналу обліку виконавчих провадж ... Читати далі »
Переглядів: 5286 | Додав: Таня | Дата: 01.03.2012

Відповідно до розробленого Порядку безспірне списання — операції з коштами державного бюджету, що здійснюються з метою виконання рішень про стягнення коштів Казначейством та його територіальними органами без згоди (подання) органів, що контролюють справляння надходжень бюджету, боржників, органів місцевого самоврядування та/або державних органів на підставі виконавчих документів.
Рішення про стягнення коштів державного бюджету виконуються на підставі виконавчих документів виключно органами Казначейства з попереднім інформуванням Мінфіну та у порядку черговості надходження виконавчих документів.
Казначейство здійснює безспірне списання коштів державного бюджету для відшкодування:
- шкоди, заподіяної громадянинові незаконними діями органів дізнання, досудового слідства, прокуратури та судів;
- шкоди, заподіяної фізичним та юридичним особам внаслідок незаконно прийнятих рішень, дій чи бездіяльності органів державної влади, їх посадових чи службових осіб під час здійснення н ... Читати далі »
Переглядів: 1642 | Додав: Таня | Дата: 22.02.2012

« 1 2 ... 16 17 18 19 20 ... 24 25 »