[Радехівський РВ державної виконавчої служби ГТУЮ у Л/о ]
Головна » Архів матеріалів
   Серед інших змін, які набули чинності згідно з Законом України «Про внесення змін до Закону України «Про виконавче провадження» та деяких інших законодавчих актів України щодо вдосконалення процедури примусового виконання рішень судів та інших органів (посадових осіб)» (далі – Закон) певних змін набув і статус сторін виконавчого провадження. 
   Так, статтею 8 Закону визначено, що сторонами виконавчого провадження є стягувач і боржник.
   Стягувачем є фізична або юридична особа, на користь чи в інтересах якої видано виконавчий документ.
   Боржником є фізична або юридична особа, визначена виконавчим документом.
   Кожна з них має матеріально-правову чи іншу зацікавленість у виконанні певного рішення та беруть участь у процесі від свого імені.
   На боржника поширюється матеріально-правова дія виконавчого документа щодо сплати виконавчого збору т ... Читати далі »
Переглядів: 3143 | Додав: proxys | Дата: 21.07.2011

1 липня вступив в силу Закон України "Про засади запобігання та протидії корупції", щоправда, за винятком статей 11 і 12, які набудуть чинності з 1 січня 2012 року. 3 1 липня чиновникам забороняється приймати подарунки частіше двох разів на рік. І ті лише як прояв, наприклад, гостинності. Що таке корупція?
Корупція – використання особою наданих їй службових повноважень та пов'язаних із цим можливостей з метою одержання неправомірної вигоди або прийняття обіцянки/пропозиції такої вигоди для себе чи інших осіб або відповідно обіцянка/пропозиція чи надання неправомірної вигоди такій особі або на її вимогу іншим фізичним чи юридичним особам з метою схилити цю особу до протиправного використання наданих їй службових повноважень та пов'язаних із цим можливостей.
Таке широке визначення дає підстави для висновку, що корупційні дії можуть бути скоєні будь-якою особою незалежно від того, яку посаду вона займає, її правового статусу чи наданих їй повноважень.
Також передбачена можливіст ... Читати далі »
Переглядів: 1436 | Додав: Таня | Дата: 14.07.2011

30.06.2011 року проведена спільна оперативна нарада з працівниками Радехівського районного управління юстиції та працівниками відділу державної виконавчої служби Радехівського районного управління юстиції щодо вивчення Закону України "Про засади запобігання і протидії корупції" який набирає чинності з 1 липня 2011р., крім статтей 11 і 12, які набирають чинності з 1 січня 2012 р. 

Переглядів: 1060 | Додав: Таня | Дата: 01.07.2011

Нова редакція Закону України "Про інформацію" визначатиме, зокрема, основні принципи, суб'єкти, об'єкти інформаційних відносин в Україні та, що є інформацією, її види.
В свою чергу, Закон України "Про доступ до публічної інформації" (далі - Закон) визначатиме порядок здійснення та забезпечення права кожного на доступ до інформації, що знаходиться у володінні суб'єктів владних повноважень, інших розпорядників публічної інформації, визначених цим Законом, та інформації, що становить суспільний інтерес.
Перш за все, слід звернути увагу на те, що всі вимоги Закону поширюються лише на органи державної влади, інші державні органи, органи місцевого самоврядування, органи влади Автономної Республіки Крим, інших суб'єктів, що здійснюють владні управлінські функції відповідно до законодавства та рішення яких є обов'язковими для виконання, а на юридичних осіб, що фінансуються з державного, місцевих бюджетів, бюджету Автономної Республіки Крим, осіб, що виконують делеговані повноваження су ... Читати далі »
Переглядів: 3705 | Додав: Таня | Дата: 01.07.2011

Станом на 1 червня 2011 року у відділі державної виконавчої служби Радехівського районного управління юстиції знаходиться на виконанні 367 виконавчих документів про стягнення аліментів. З них 88 виконавчих проваджень перебуває на виконанні у бухгалтеріях підприємств, установ, організацій. Однією з найбільш поширеною категорію невиконаних судових рішень, є злісне ухилення від сплати аліментів. Майже всі неплатники не мають постійного місця роботи, проживання, відповідно реального майна. Порядок стягнення аліментів визначено Законом України «Про виконавче провадження». У разі неможливості стягнення аліментів із заробітної плати чи інших доходів боржника протягом трьох місяців підряд, якщо боржник не працює і не одержує доходів, стягнення звертається на майно боржника (частина друга статті 74 цього Закону). Крім того, у випадку, коли батьки злісно ухиляються від виконання аліментного обов’язку, до них застосовується кримінальна відповідальність. Так, згідно зі статтею 164 Кримінального ко ... Читати далі »
Переглядів: 1763 | Додав: Таня | Дата: 24.06.2011

Необхідність суттєвого підвищення ефективності виконавчого провадження в Україні та скорочення його термінів назріла вже давно. Нова редакція Закону України « Про виконавче провадження» містить питання про способи їх практичного застосування, в тому числі й в частині оцінки і реалізації майна боржника. Оцінка та реалізація майна боржника є нерозривно взаємозалежними та взаємообумовленими етапами звернення стягнення на майно боржника, оскільки оцінка майна зумовлює визначення вартості майна боржника, яка, у свою чергу, враховується при продажу майна боржника. Звичайно, стягнення за виконавчими документами звертається в першу чергу на кошти боржника у гривнях та іноземній валюті, інші цінності (у тому числі кошти на рахунках і вкладах боржника у банках та інших фінансових установах), на рахунки в цінних паперах у депозитаріях цінних паперів. У разі відсутності у боржника коштів та цінностей, достатніх для задоволення вимог стягувача, стягнення звертається також на належне боржнику інше м ... Читати далі »
Переглядів: 2334 | Додав: Таня | Дата: 20.06.2011

На виконання Указу президента України від 07.02.2008 року №109/2008 «Про першочергові заходи щодо забезпечення реалізації та гарантування конституційного права на звернення до органів державної влади та органів місцевого самоврядування», відповідно до наказу Міністерства юстиції України від 14.02.2007 року №47/5 «Про затвердження Положення про Головне управління юстиції Міністерства юстиції України в Автономній Республіці Крим, головні управління юстиції в областях, м.м.Києві та Севастополі» (з відповідними змінами і доповненнями) , та до наказу начальника Головного управління юстиції у Львівській області від 21.12.2010 року №1500 «Про затвердження графіку проведення Головним управлінням юстиції у Львівській області виїзного прийому громадян на І півріччя 2011 року», та графіку виїзного прийому громадян в містах, районах Львівської області на І півріччя 2011 року в Радехівському районному управлінні юстиції 29.06.2011 року з 14.00 до 18.00 год. буде пр ... Читати далі »
Переглядів: 1028 | Додав: Таня | Дата: 03.06.2011

Механізм корупції може передбачати два варіанти корумпованої поведінки, за яких в одному випадку має місце взаємодія двох суб’єктів, кожен з яких за допомогою встановлення корупційного зв’язку прагне задовольнити свої інтереси (в окремих випадках - інтереси тільки однієї сторони корумпованих відносин, інтереси іншої сторони з точки зору правової оцінки вчиненого можуть, так би мовити, не проглядатися), в іншому - корумпована діяльність зводиться до дій лише однієї особи (корупціонера), яка самостійно (без взаємодії з іншим суб’єктом) задовольняє свій особистий інтерес чи інтерес іншої особи (осіб) за допомогою використання наданої їй влади чи посадових повноважень.
Перший з них, який грунтується на принципі «ти мені - я тобі», у свою чергу також може характеризуватися двома ситуаціями:
1. Взаємодія суб’єктів корупційних відносин здійснюється на матеріальній основі, коли суб’єкт, наділений владними (службовими) повноваженнями, за матеріальну винагороду вчиняє на користь особи, я ... Читати далі »
Переглядів: 1058 | Додав: Таня | Дата: 03.06.2011

Визнаючи виконавче провадження однією з найскладніших процесуальних діяльностей у сучасному юридичному процесі слід визнати, що сучасний стан виконавчого провадження відрізняється наявністю багатьох невирішених проблемних питань. 
Одним із основних чинників неналежного виконання рішень є низький правовий та соціальний статус осіб, які покликані виконувати цю функцію держави. В умовах необхідності цілодобової роботи, постійного ризикування своїм здоров’ям, а інколи — й життям під час складних виконань, при постійному інтелектуальному напруженні при вирішенні казуальних проблем, відстоюванні інтересів держави державний виконавець повинен знати, що держава йому гарантує належну оцінку його знань та вмінь і забезпечить гідну оплату праці, адекватну важливості виконуваної ним роботи.
При цьому не слід забувати, що органи державної виконавчої служби щорічно, окрім стягнутих до Державного бюджету мільярдних сум, додатково стягують понад 100 млн. грн. виконавчого збору.
У зв ... Читати далі »
Переглядів: 1732 | Додав: Таня | Дата: 26.05.2011

24.05.2011 року проведена спільна оперативна нарада з працівниками Державної Податкової інспекції у Радехівському р-ні та працівниками відділу Державної виконавчої служби Радехівського районного управління юстиції Львівської області. На спільній нараді брали участь Панчишин А.І. – заступник начальника- начальник відділу податкового контролю юридичних осіб;Грай Н.І. – головний державний податковий інспектор юридичного сектору ;Рудий М.П. – завідувач сектору обліку та реєстрації податків ;Гринюк Р.Я. – головний державний податковий інспектор відділу погашення прострочених податкових зобов’язань ;Ференс Ю.Р. – начальник відділу ДВС Радехівського районного управління юстиції;Добош М.В. – заступник начальника відділу ДВС Радехівського районного управління юстиції ,Повх Т.В. – провідний спеціаліст відділу ДВС Радехівського районного управління юстиції, де розглянуто ряд питань стосовно надання інформації на запити, виконання податкового боргу та залучення працівників ДПІ у Радехівському р-ні ... Читати далі »
Переглядів: 1106 | Додав: Таня | Дата: 25.05.2011

« 1 2 ... 20 21 22 23 24 25 »