[Радехівський РВ державної виконавчої служби ГТУЮ у Л/о ]
Головна » Архів матеріалів
     Не менш гострою постала проблема заміни сторони виконавчого провадження, під час встановлення факту смерті стягувача, особливо за умов актуалізації звернень осіб похилого віку – пенсіонерів, зі статусом «дитини війни», на користь яких винесені відповідні судові рішення про стягнення доплат та відшкодувань.
     Відповідно до ч. 1 ст. 8 Закону України «Про виконавче провадження» (далі – Закон), сторонами у виконавчому провадженні є стягувач і боржник.
     Стягувачем є фізична або юридична особа, на користь чи в інтересах якої видано виконавчий документ. Боржником є фізична або юридична особа, визначена виконавчим документом.
     На підставі ч. 5 ст. 8 Закону, у разі вибуття однієї із сторін державний виконавець з власної ініціативи або за заявою сторони, а також сама заінтересована сторона мають право звернутися до суду із заявою про заміну сторони її правонаступником. Для п ... Читати далі »
Переглядів: 8281 | Додав: proxys | Дата: 14.02.2012

Державний виконавець зобов’язаний вживати передбачені Законом України «Про виконавче провадження» заходи примусового виконання рішень, неупереджено та своєчасно і в повному обсязі вчиняти виконавчі дії, здійснювати заходи, необхідні для своєчасного і в повному обсязі виконання рішення, зазначеного в документі на примусове виконання рішення, у спосіб та в порядку, встановленому Законом України «Про виконавче провадження».
Порядок розшуку боржника або його майна у виконавчому провадженні визначений ст.40 Закону України »Про виконавче провадження». У разі відсутності відомостей про місце проживання, перебування чи місцезнаходження боржника - фізичної особи, а також дитини за виконавчими документами про відібрання дитини державний виконавець звертається до суду з поданням про винесення ухвали про розшук боржника або дитини. У разі необхідності розшуку транспортного засобу боржника державний виконавець виносить постанову про такий розшук, яка є обов'язковою для виконання органами внутрі ... Читати далі »
Переглядів: 7401 | Додав: Таня | Дата: 03.02.2012

Відповідно до розробленого Порядку безспірне списання — операції з коштами державного та місцевих бюджетів, що здійснюються з метою виконання рішень про стягнення коштів Казначейством та його територіальними органами без згоди (подання) органів, що контролюють справляння надходжень бюджету, боржників, органів місцевого самоврядування та/або державних органів на підставі виконавчих документів.
Рішення про стягнення коштів державного та місцевих бюджетів виконуються на підставі виконавчих документів виключно органами Казначейства з попереднім інформуванням Мінфіну та у порядку черговості надходження виконавчих документів.
Орган Казначейства здійснює безспірне списання коштів місцевих бюджетів для відшкодування шкоди, заподіяної фізичним та юридичним особам внаслідок незаконно прийнятих рішень, дій чи бездіяльності органу влади Автономної Республіки Крим або органу місцевого самоврядування; органом влади Автономної Республіки Крим або органом місцевого самоврядування у сфері норм ... Читати далі »
Переглядів: 1676 | Додав: Таня | Дата: 03.02.2012

У справи вміщуються тільки оригінали документів або, у разі їх відсутності, засвідчені в установленому порядку копії документів, оформлені відповідно до вимог чинних нормативних актів.
Не допускається включення до справ постійного зберігання чернеток, особистих документів, розмножених копій та документів, що підлягають поверненню (зі штампом, що належить органу вищого рівня).
Документи групуються в справи за один рік, за винятком документів, уміщених в особові та перехідні справи. Особові справи формуються впродовж усього часу роботи посадової особи в установі.
Документи, що підлягають внесенню до складу Національного архівного фонду (постійного зберігання), та документи тимчасового, у тому числі тривалого (понад 10 років), зберігання формуються у різні справи.
Як виняток, коли цього вимагає специфіка роботи управління юстиції, документи постійного та тимчасового зберігання, пов'язані з вирішенням одного питання, можуть тимчасово групуватися впродовж року в одну справу. ... Читати далі »
Переглядів: 3852 | Додав: Таня | Дата: 24.01.2012

На практиці постає проблема з необізнаністю громадян щодо порядку виконання судових та інших рішень уповноважених органів. Наводимо деякі положення про виконавче провадження
Виконавче провадження є завершальною стадією судового провадження та примусового виконання рішень інших органів (посадових осіб).
Примусове виконання рішень в Україні покладається на Державну виконавчу службу, яка входить до системи органів Міністерства юстиції України.
Державною виконавчою службою підлягають виконанню такі виконавчі документи:
- виконавчі листи, що видаються судами, та накази господарських судів, у тому числі на підставі рішень третейського суду;
- ухвали, постанови судів у цивільних, господарських, адміністративних та кримінальних справах у випадках, передбачених законом;
- судові накази;
- виконавчі написи нотаріусів;
- посвідчення комісій по трудових спорах, що видаються на підставі відповідних рішень цих комісій;
- постанови органів (посадових осіб), уповнова ... Читати далі »
Переглядів: 3098 | Додав: Таня | Дата: 06.01.2012

Шановні колеги!

  

Від щирого серця вітаємо Вас, Ваш колектив та Вашу родину з Новим Роком та Різдвом Христовим !

Зичимо Вам міцного здоров'я, т ... Читати далі »

Прикріплення: Картинка 1
Переглядів: 2097 | Додав: Таня | Дата: 30.12.2011

Громадянин, який звернувся із заявою чи скаргою до органів державної влади, місцевого самоврядування, підприємств, установ, організацій незалежно від форм власності, об'єднань громадян, засобів масової інформації, посадових осіб, має право:

1. Особисто викласти аргументи особі, що перевіряла заяву чи скаргу, та брати участь у перевірці поданої скарги чи заяви. Викласти аргументи по скарзі чи заяві громадяни та особи, які користуються правами на рівні з ними (іноземці, особи без громадянства, біженці), можуть безпосередньо на особистому прийомі посадової особи, яка перевіряла заяву чи скаргу. Поняття перевірки охоплює процес отримання інформації щодо обставин, викладених у зверненні, та підготовки відповіді про результати його розгляду; це діяльність, спрямована на встановлення відповідності відомостей звернення реальним фактам по справі. Її здійснюють, як правило, особи, відповідальні за розгляд звернень громадян. Для більш оперативного отримання громадянами відповіді на зверне ... Читати далі »
Переглядів: 1245 | Додав: Таня | Дата: 30.12.2011

Кабінетом Міністрів України винесена Постанова №845 від 03 серпня 2011 року «Про затвердження Порядку виконання рішень про стягнення коштів державного та місцевих бюджетів або бюджетних установ», де зазначено про безспірне списання коштів з рахунків боржника, а саме:
Виконання рішень про стягнення коштів з рахунків боржника, відкритих в органах Казначейства, здійснює державний виконавець у порядку та на підставі виконавчих документів. Державний виконавець виносить протягом трьох робочих днів з дня надходження до нього виконавчого документа постанову про відкриття виконавчого провадження, в якій зазначає, зокрема, про необхідність самостійного виконання боржником рішення про стягнення коштів з його рахунків і подання відповідних підтверджуючих документів або подання боржником повідомлення про коди програмної класифікації видатків та кредитування державного бюджету (коди тимчасової класифікації видатків та кредитування місцевих бюджетів) і економічної класифікації видатків бюджету, з ... Читати далі »
Переглядів: 4137 | Додав: Таня | Дата: 23.12.2011

Шановні колеги!

Щиро вітаю Вас із професійним святом – Днем працівника державної виконавчої служби!

Виконання судових рішень – це важлива державна справа, яка потребує високої професійної відповідальності та моральних чеснот. Справа, яка працює на благо громадян України та стоїть на захисті їх конституційних прав.

Нехай професійні зусилля працівників державної виконавчої служби  будуть винагородженні довірою і повагою громадян України!  

... Читати далі »

Переглядів: 3757 | Додав: Таня | Дата: 16.12.2011

Закон встановлює перелік підстав для повернення виконавчого документа стягувачеві без виконання.

Це може відбуватись:
за письмовою заявою стягувача;
якщо у боржника відсутнє майно, на яке може бути звернено стягнення, і здійснені державним виконавцем відповідно до цього Закону заходи щодо розшуку такого майна виявилися безрезультатними;
якщо стягувач відмовився залишити за собою майно боржника, не реалізоване під час виконання рішення, одержати певні предмети, що повинні бути передані йому від боржника згідно з рішенням;
у разі якщо стягувач перешкоджає провадженню виконавчих дій або не здійснює авансування витрат на проведеиня виконавчих дій, якщо їх авансування передбачено цим Законом, незважаючи на попередження державного виконавця про повернення йому виконавчого документа;
якщо в результаті вжитих державним виконавцем заходів неможливо з'ясувати місцезнаходження боржника - юридичної особи, місце проживання боржника - фізичної особи (за винятком виконавчих доку ... Читати далі »
Переглядів: 3936 | Додав: Таня | Дата: 16.12.2011

« 1 2 ... 17 18 19 20 21 ... 24 25 »