[Радехівський РВ державної виконавчої служби ГТУЮ у Л/о ]
Головна » 2012 » Березень » 26 » Які звернення не підлягають розгляду та вирішенню.
18:43
Які звернення не підлягають розгляду та вирішенню.
Згідно статті 8 Закону України „Про звернення громадян" від 02.10.1996 письмові звернення без зазначення місця проживання, не підписані автором (авторами), а також такі з яких неможливо встановити авторство, визнається анонімними і розгляду не підлягають.

Не розглядаються повторні звернення одним і тим же органом від одного і того ж громадянина з одного і того ж питання, якщо перше вирішено по суті, а також ті звернення, терміни розгляду яких передбачені статтею 17 Закону України „Про звернення громадян", та звернення осіб, визнаних судом недієздатними, або особами, цивільна дієздатність яких обмежена, подані ними особисто, тобто без дотримання вимог, встановлених Цивільним кодексом України.

Рішення про припинення розгляду такого звернення приймає керівник органу, про що повідомляється особі, яка подала звернення.
Відповідно до статті 17 Закону України „Про звернення громадян" скарга на рішення, що оскаржувалось, може бути подана до органу, або посадовій особі вищого рівня протягом одного року з моменту його прийняття, але не пізніше одного місяця з часу ознайомлення громадянина з прийнятим рішенням. Скарги, подані з порушенням зазначеного терміну, не розглядаються.

Пропущений з поважної причини термін може бути поновлений органом чи посадовою особою, що розглядає скаргу.

Рішення вищого державного органу, який розглядав скаргу , у разі незгоди з ним громадянина може бути оскаржено до суду у термін, передбачений законодавством України.

Провідний спеціаліст ВДВС Радехівського РУЮ
Повх Т.В.
Переглядів: 2008 | Додав: Таня | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]