[Радехівський РВ державної виконавчої служби ГТУЮ у Л/о ]
Головна » 2014 » Червень » 24

Накладання арешту на поточний рахунок держаною виконавчою службою, може свідчити про:

1) не виконанні зобов’язання перед своїми партнерами та наявністю рішення суду яке вступило в силу;

2) забезпечення позову, шляхом накладання арешту на рахунок в сумі не виконаних зобов’язань.

Не виконанні зобов’язання перед своїми партнерами та наявністю рішення суду яке вступило в законну силу.

Накладання арешту на рахунок юридичної особи, у більшості випадків передує наявність рішення суду, яке вступило в законну силу, щодо стягнення із даної юридичної особи грошових коштів за не виконанні грошові зобов’язання перед партнерами.

Відкриття виконавчого провадження здійснюється, шляхом винесення Постанови державного виконавця, про відкриття виконавчого провадження т ... Читати далі »

Переглядів: 15672 | Додав: Таня | Дата: 24.06.2014

Умови і порядок виконання рішень судів та інших органів (посадових осіб), що відповідно до закону підлягають примусовому виконанню у разі невиконання їх у добровільному порядку визначені Законом України "Про виконавче провадження".

Одним із заходів примусового виконання рішень є звернення стягнення на майно боржника, яке полягає в його арешті (опису), вилученні та примусовій реалізації.

Під поняттям "майно" боржника слід розуміти як окремі речі та їх сукупність, так і всі майнові права боржника, що на момент вчинення виконавчого провадження є у нього.

Складові елементи арешту майна, визначені в даному Законі як опис, оголошення заборони розпоряджатися майном, обмеження в праві користування ним або його вилучення у боржника та передача на зберігання іншим особам – це сукупність дій, які мають бути чітко регламентовані та ... Читати далі »

Переглядів: 1740 | Додав: Таня | Дата: 24.06.2014

Bиконавчі документи, що видаються судами ті іншими органами, можуть бути пред'явлені до виконання в межах певних строків. Bиконавчі листи та інші судові документи (крім постанов судів у справах про адміністративні правопорушення), зокрема накази господарських судів, можуть бути пред'явлені до виконання протягом року. Посвідчення комісій по трудових спорах - протягом трьох місяців. Постанови органів (посадових осіб), уповноважених розглядати справи про адміністративні правопорушення, — протягом трьох місяців. Iнші виконавчі документи - протягом року, якщо інше не встановлено законом.

         Cтроки пред'явлення виконавчих документів до виконання обчислюються у встановленому законом порядку. Так, виконання рішень і вироків судів у частині майнових стягнень - з наступного дня після набрання рішенням законної сили чи закінчення строку, встановленого у разі відстрочки чи розстрочки виконання рішення, а у випадках, коли рі ... Читати далі »

Переглядів: 723 | Додав: Таня | Дата: 24.06.2014

Гарантії прав фізичних та юридичних осіб у виконавчому провадженні закріплені статтею 6 Закону України «Про виконавче провадження».

Вони виражаються у тому, що державний виконавець зобов’язаний використовувати надані йому права відповідно до вимог чинного законодавства і не допускати у своїй діяльності порушення прав та законних інтересів фізичних та юридичних осіб, роз’яснювати особам, які беруть участь у виконавчому провадженні або залучаються до проведення виконавчих дій, їхні права згідно з вимогами Закону.
        Права громадян і юридичних осіб у виконавчому провадженні забезпечуються гарантіями, зокрема дією загальних міжгалузевих і галузевих принципів, на яких побудована діяльність державних органів і суб'єктів, пов'язаних з ними виконавчо-процесуальними правовідносинами.
На реалізацію загального правового принципу повноти і реально ... Читати далі »

Переглядів: 1758 | Додав: Таня | Дата: 24.06.2014

           Примусове  виконання  рішень  покладається   на   державну виконавчу  службу,  яка  входить  до  системи органів Міністерства
юстиції України.

      Примусове виконання рішень здійснюють державні  виконавці, визначені Законом   України   "Про   державну   виконавчу  службу" .

      Безпосереднє виконання підвідомчих органам державної ви­конавчої служби рішень судів та інших органів покладається на державних виконавців районних, міських (міст обласного зна­чення), районних у місті відділів державної виконавчої служби відповідних управлінь юстиції. До державних виконавців нале­жать: начальник, заступник начальника, старший державний ви­конавець, державний виконавець районного, міського (міст об­ ... Читати далі »

Переглядів: 928 | Додав: Таня | Дата: 24.06.2014