[Радехівський РВ державної виконавчої служби ГТУЮ у Л/о ]
Головна » 2014 » Червень » 24 » Органи і посадові особи, які здійснюють примусове виконання рішень та провадять окремі виконавчі дії
11:21
Органи і посадові особи, які здійснюють примусове виконання рішень та провадять окремі виконавчі дії

           Примусове  виконання  рішень  покладається   на   державну виконавчу  службу,  яка  входить  до  системи органів Міністерства
юстиції України.

      Примусове виконання рішень здійснюють державні  виконавці, визначені Законом   України   "Про   державну   виконавчу  службу" .

      Безпосереднє виконання підвідомчих органам державної ви­конавчої служби рішень судів та інших органів покладається на державних виконавців районних, міських (міст обласного зна­чення), районних у місті відділів державної виконавчої служби відповідних управлінь юстиції. До державних виконавців нале­жать: начальник, заступник начальника, старший державний ви­конавець, державний виконавець районного, міського (міст об­ласного значення), районного у місті відділу державної виконав­чої служби.

   В.о. начальника ВДВС Радехівського РУЮ Добош М.В.

      Інші   органи,  установи,  організації  і  посадові  особи провадять окремі виконавчі дії у випадках, передбачених законом, у тому  числі відповідно до статті 5 Закону,  на вимогу чи за дорученням державного виконавця.

      У випадках,  передбачених законом,  рішення судів та інших органів  щодо  стягнення  коштів  виконуються  органами  доходів і зборів, банками   та   іншими  фінансовими  установами.  Рішення зазначених  органів можуть виконуватися відповідно до закону також іншими органами, установами, організаціями, посадовими особами та громадянами.

      Рішення   про  стягнення  коштів  з  державних  органів, державного  та місцевих бюджетів або бюджетних установ виконуються органами,  що  здійснюють  казначейське  обслуговування  бюджетних коштів.

      Органи,  установи,  організації  та  особи,  зазначені   в частинах  першій  і другій цієї статті,  не є органами примусового виконання,  крім органів та посадових осіб,  які виконують рішення про    притягнення    до    кримінальної    або   адміністративної відповідальності.


 

В.о. начальника ВДВС Радехівського РУЮ Добош М.В.
 


 

Переглядів: 927 | Додав: Таня | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]