[Радехівський РВ державної виконавчої служби ГТУЮ у Л/о ]
Головна » 2013 » Листопад » 7 » Порядок стягнення боргу з засуджених які відбувають покарання в місцях позбавлення волі
11:00
Порядок стягнення боргу з засуджених які відбувають покарання в місцях позбавлення волі
Після винесення судом виконавчого документу щодо стягнення боргу з засуджених які відбувають покарання в місцях позбавлення волі , стягувач подає даний виконавчий лист до відділу державної виконавчої служби за власною заявою.
Після надходження даного виконавчого документу до відділу державної виконавчої служби , державним виконавцем у відповідності до ст. ст.17,19.,20,25 Закону України «Про виконавче провадження» виноситься постанова про відкриття виконавчого провадження яка цього ж дня, направляється на адресу сторін виконавчого провадження до відома.
Якщо виконавчий документ не відповідає вимогам ст.18 Закону України «Про виконавче провадження» державним виконавцем виноситься постанова про відмову у відкритті виконавчого провадження, для усунення недоліків.
Державним виконавцем здійснюються заходи примусового характеру, у відповідності до ст. 67, 68, 69, 70, 71 Закону України " Про виконавче провадження ”а саме державним виконавцем надсилається пакет документів до місця позбавлення волі боржника для здійснення відрахування із заробітної плати засудженого.
Установа в якій відбуває покарання боржник кожні шість місяців надсилає державному виконавцю звіт про здійснення відрахування з виплат за формою, встановленою Міністерством юстиції України.
У разі якщо засуджений звільняється з місць позбавлення волі, то колонія в якій боржник відбував покарання повідомляє за якою адресою вибув засуджений та скільки утримано із його заробітної плати за період перебування в місцях позбавлення волі.
Якщо боржником борг за виконавчим документом погашено в повному розмірі , то виконавче провадження відносно даного боржника закривається та направляється до суду, у разі якщо борг погашено частково то після закриття виконавчого провадження , виконавчий документ разом з пакетом документів направляється по територіальності за адресою засудженого для виконання.

Головний державний виконавець
відділу державної виконавчої служби
Радехівського районного управління юстиції Павліха В.С.
Переглядів: 1009 | Додав: Таня | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]