[Радехівський РВ державної виконавчої служби ГТУЮ у Л/о ]
Головна » 2013 » Червень » 27
Підстави відкриття виконавчого провадження
Згідно Закону України «Про виконавче провадження» відкриття виконавчого провадження здійснюється державним виконавцем відповідно до виконавчого документу, який надійшов до нього на виконання.
Виконавчі документи це письмові документи встановленої форми та змісту, які видаються судами та іншими юрисдикційними органами для примусового виконання прийнятих ними рішень.
Статтею 17 Закону України «Про виконавче провадження» визначено наступний перелік виконавчих документів:
1) виконавчі листи, що видаються судами, і накази господарських судів, у тому числі на підставі рішень третейського суду та рішень Міжнародного комерційного арбітражного суду при Торгово-промисловій палаті і Морської арбітражної комісії при Торгово-промисловій палаті;
2) ухвали, постанови судів у цивільних, господарських, адміністративних, кримінальних справах та справах про адміністративні правопорушення у випадках, передбачених законом;
3) ... Читати далі »
Переглядів: 5006 | Додав: Таня | Дата: 27.06.2013

                                                                                   Опис та вилучення майна боржника

  Загалом арешт майна боржника, на яке державний виконавець має намір звернути стягнення, полягає у проведенні його опису, оголошенні заборони розпоряджатися ним, а у разі потреби – в обмеженні права користування майном або його вилученні у боржника та передачі на зберігання іншим особам. При цьому види, обсяги і строк обмеження встановлюються державним виконавцем з урахуванням у кожному конкретному випадку властивостей майна, його значення для власника чи володільця, необхідності використання та інших обставин.
Порушення заборони державного виконавця розпоряджатися або користуватися майном, на яке накладено арешт, тягне за собою ... Читати далі »
Переглядів: 5988 | Додав: Таня | Дата: 27.06.2013