[Радехівський РВ державної виконавчої служби ГТУЮ у Л/о ]
Головна » 2012 » Жовтень » 5 » Надсилання документів виконавчого провадження
13:27
Надсилання документів виконавчого провадження
Згідно статті 31 Закону України «Про виконавче провадження» (далі – ЗУ «ПВП») копії постанов державного виконавця та інші документи виконавчого провадження , що державний виконавець зобов’язаний довести до відома сторін та інших учасників виконавчого провадження, надсилаються адресатам із супровідними листами простою кореспонденцією, крім постанов про відкриття виконавчого провадження або відмову у відкритті виконавчого провадження, про повернення виконавчого документа стягувачу відповідно до статті 47 ЗУ «ПВП», що надсилаються рекомендованим листом з повідомленням про вручення.
Слід зауважити, що боржник вважається повідомленим про відкриття виконавчого провадження, якщо йому надіслано постанову про відкриття виконавчого провадження за адресою яка зазначена у виконавчому документі.
Якщо стягувач авансує (у порядку, передбаченому ЗУ «ПВП»), витрати на організацію та проведення виконавчих дій то документи виконавчого провадження можуть надсилатися його учасникам рекомендованими листами.
За письмовою заявою учасників виконавчого провадження документи виконавчого провадження можуть надсилатися адресатам каналами факсимільного зв’язку або електронною поштою. Документи виконавчого провадження, надіслані каналами факсимільного зв’язку або електронною поштою, вважаються врученими за наявності належного підтвердження їх одержання адресатами. Також державний виконавець або уповноважена ним особа може особисто вручити документи виконавчого провадження сторонам або іншим учасникам виконавчого провадження під розписку.
Важливо також те, що відмова (належним чином оформлена) сторін виконавчого провадження від одержання документів виконавчого провадження не є перешкодою для проведення подальших виконавчих дій у встановленому Законом порядку.
У разі звернення стягнення на заробітну плату , пенсію, стипендію чи інші доходи боржника документи виконавчого провадження можуть бути вручені представникам адміністрації підприємства, установи та організації, фізичній особі, фізичній особі – підприємцю, у якої працює боржник, особисто державним виконавцем або уповноваженою ним особою під розписку.

Головний державний виконавець
відділу державної виконавчої служби
Радехівського районного управління юстиції Павліха В.С.
Переглядів: 1414 | Додав: Таня | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]