[Радехівський РВ державної виконавчої служби ГТУЮ у Л/о ]
Головна » 2016 » Травень » 30 » ДОСТУП ФІЗИЧНИХ ТА ЮРИДИЧНИХ ОСІБ ДО ІНФОРМАЦІЇ ПРО ВИКОНАВЧІ ПРОВАДЖЕННЯ
12:26
ДОСТУП ФІЗИЧНИХ ТА ЮРИДИЧНИХ ОСІБ ДО ІНФОРМАЦІЇ ПРО ВИКОНАВЧІ ПРОВАДЖЕННЯ

З метою забезпечення прозорості виконавчого провадження та покращення доступу фізичних та юридичних осіб до інформації про виконавчі провадження створено Єдиний державний реєстр виконавчих проваджень (далі – Єдиний реєстр).

Єдиний реєстр - це комп’ютерна база даних, що містить відомості про всі судові рішення, що надходять на примусове виконання до Державної виконавчої служби Міністерства юстиції України, та проведені виконавчі дії.

На сьогодні інформація Єдиного реєстру відкрита для усіх осіб, зацікавлених в її отриманні.

Зокрема, будь-яка фізична чи юридична особа має можливість отримати інформацію з Єдиного реєстру про наявність виконавчих проваджень відносно боржників - юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців у вигляді скороченого витягу.

Використання таких даних буде корисним особі, наприклад, для прийняття рішення щодо доцільності вчинення правочину, спираючись на інформацію стосовно інших учасників правочину, отриману з Єдиного реєстру.

Сторони виконавчого провадження можуть одержати інформацію з Єдиного реєстру про хід виконавчого провадження, у якому вони беруть участь, у вигляді повного витягу, наданого у паперовій формі, що містить відомості про всі проведені виконавчі дії за певним виконавчим провадженням на момент формування витягу.

Для отримання витягу з Єдиного реєстру фізичним та юридичним особам необхідно звернутися з письмовим запитом до Адміністратора реєстру, обов’язки якого покладено на державне підприємство "Інформаційний центр" Міністерства юстиції України, або до його регіональних філій.

За отримання інформації у вигляді витягу передбачена плата у відповідності до визначених Міністерством юстиції України тарифів.

Форму заяви на отримання необхідного витягу можна одержати на офіційному веб-сайті підприємства, що розташований за адресою www.informjust.ua.

На даному веб-сайті також можна ознайомитися з додатковою інформацією стосовно Єдиного реєстру, зокрема - з нормативно-правовими актами, що регулюють його діяльність.

Також сторонам виконавчого провадження, зважаючи на їх інтереси, надано можливість через веб-сайт, що розташований за адресоюhttps://trade.informjust.ua/VPDOC/GetDoc.aspx, здійснювати безпосередньо з Єдиного реєстру пошук, перегляд, копіювання та роздрукування документів щодо їх виконавчого провадження.

Доступ до Єдиного реєстру через зазначений веб-сайт сторонам виконавчого провадження забезпечується цілодобово та безоплатно. Для здійснення такого доступу сторонам виконавчого провадження необхідно звернутися до виконавчої служби для отримання постанови про відкриття виконавчого провадження, у якому зазначений спеціальний ідентифікатор доступу до Єдиного реєстру.

Начальник

Радехівського районного відділу

державної виконавчої служби

Головного територіального управління юстиції                                           Добош М.В.

Переглядів: 687 | Додав: doboch123 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]