[Радехівський РВ державної виконавчої служби ГТУЮ у Л/о ]
Головна » Архів матеріалів
Примусове виконання рішень здійснюється державною виконавчою службою на підставі виконавчих документів. По кожному виконавчому документу відкривається виконавче провадження У постанові про відкриття виконавчого провадження державний виконавець вказує про необхідність боржнику самостійно виконати рішення у строк до семи днів з моменту винесення постанови (у разі виконання рішення про примусове виселення боржника - у строк до п'ятнадцяти днів) та зазначає, що у разі ненадання боржником документального підтвердження виконання рішення буде розпочате примусове виконання цього рішення із стягненням з боржника виконавчого збору і витрат, пов'язаних з організацією та проведенням виконавчих дій, передбачених Законом України „Про виконавче провадження». За заявою стягувача державний виконавець одночасно з винесенням постанови про відкриття виконавчого провадження може накласти арешт на майно та кошти боржника, про що виноситься відповідна постанова. У разі ненадання боржником у строки, вст ... Читати далі »
Переглядів: 569 | Додав: Ira12 | Дата: 30.06.2015 | Коментарі (0)

Відповідно до Статті 90 Закону України «Про виконавче провадження» за порушення вимог Закону України «Про виконавче провадження», невиконання законних вимог державного виконавця фізичними, юридичними чи посадовими особами, несвоєчасне подання або неподання звітів про відрахування із заробітної плати та інших доходів боржника, неподання або подання неправдивих відомостей про доходи і майновий стан боржника, а також неповідомлення боржником про зміну місця проживання чи місцезнаходження або місця роботи (отримання доходів), а також за неявку без поважних причин за викликом державного виконавця винні особи несуть відповідальність у встановленому законом порядку. 2. За наявності ознак кримінального правопорушення в діях особи, яка умисно перешкоджає виконанню рішення чи іншим чином порушує вимоги закону про виконавче провадження, державний виконавець складає акт про порушення і звертається до правоохоронних органів з поданням (повідомленням) про притягнення особи до кримінальної відпові ... Читати далі »
Переглядів: 770 | Додав: Ira12 | Дата: 30.06.2015 | Коментарі (0)

Примусове виконання рішень державною виконавчою службою здійснюється на підставі виконавчих документів, визначених Законом України «Про виконавче провадження». Відповідно до ЗУ«Про виконавче провадження» державною виконавчою службою підлягають виконанню такі виконавчі документи: виконавчі листи, що видаються судами, та накази господарських судів, у тому числі на підставі рішень третейського суду; ухвали, постанови судів у цивільних, господарських, адміністративних та кримінальних справах у випадках, передбачених законом; судові накази; виконавчі написи нотаріусів; посвідчення комісій щодо трудових спорів, що видаються на підставі відповідних рішень цих комісій; постанови органів (посадових осіб), уповноважених розглядати справи про адміністративні правопорушення у випадках, передбачених законом; рішення органів державної влади, прийняті з питань володіння і користування культовими будівлями та майном; постанови державного виконавця про стягнення виконавчого збору, витрат на про ... Читати далі »
Переглядів: 616 | Додав: Ira12 | Дата: 30.06.2015 | Коментарі (0)

З метою забезпечення прозорості виконавчого провадження та покращення доступу фізичних та юридичних осіб до інформації про виконавчі провадження створено Єдиний державний реєстр виконавчих проваджень (далі – Єдиний реєстр). Єдиний реєстр - це комп’ютерна база даних, що містить відомості про всі судові рішення, що надходять на примусове виконання до Державної виконавчої служби Міністерства юстиції України, та проведені виконавчі дії. На сьогодні інформація Єдиного реєстру відкрита для усіх осіб, зацікавлених в її отриманні. Зокрема, будь-яка фізична чи юридична особа має можливість отримати інформацію з Єдиного реєстру про наявність виконавчих проваджень відносно боржників - юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців у вигляді скороченого витягу. Використання таких даних буде корисним особі, наприклад, для прийняття рішення щодо доцільності вчинення правочину, спираючись на інформацію стосовно інших учасників правочину, отриману з Єдиного реєстру. Сторони виконавчого провадження можу ... Читати далі »
Переглядів: 629 | Додав: Ira12 | Дата: 30.06.2015 | Коментарі (0)

Виконання рішень суду про стягнення коштів з державного підприємства або юридичної особи здійснюється в порядку, визначеному Законом України «Про виконавче провадження», з урахуванням особливостей, встановлених Законом України «Про гарантії держави щодо виконання судових рішень». Тобто потрібно звертатися за виконанням до виконавчої служби згідно процедур і строків вставлених Законом України «Про виконавче провадження». І тільки у випадку, якщо рішення суду про стягнення коштів з державного підприємства або юридичної особи не виконано протягом шести місяців з дня винесення постанови про відкриття виконавчого провадження, державна виконавча служба має передати це рішення на виконання до Державної казначейської служби України. З виконавчим документом необхідно звернутися за виконанням протягом одного року з дня, що настає за днем набрання рішенням про стягнення коштів законної сили, якщо інше не передбачено законом. Якщо таке відбувається, то протягом 10 днів з дня встановлення цього ... Читати далі »
Переглядів: 526 | Додав: Ira12 | Дата: 25.06.2015 | Коментарі (0)

Одним із заходів примусового виконання рішень є арешт та звернення стягнення на рухоме майно боржника. Згідно ст. 11 Закону України «Про виконавче провадження» державний виконавець у процесі здійснення виконавчого провадження має право накладати арешт на майно боржника, опечатувати, вилучати, передавати таке майно на зберігання та реалізовувати його в установленому законодавством порядку. Також у разі необхідності розшуку транспортного засобу боржника державний виконавець виносить постанову про такий розшук, яка є обов`язковою для виконання органами внутрішніх справ. 
Арешт майна застосовується для забезпечення збереження майна боржника, що в подальшому підлягає реалізації, тобто даний арешт застосовується для забезпечення реального виконання рішення. Згідно ст. 57 ЗУ «Про виконавче провадження» арешт на майно боржника може накладатися державним виконавцем шляхом винесення постанови про арешт майна боржника та оголошення заборони на його відчуження ... Читати далі »

Переглядів: 4921 | Додав: Таня | Дата: 03.06.2015

Корупція в нашій країні справедливо сприймається суспільством як складне соціальне явище, органічна частина нашого повсякденного життя, що негативно впливає на всі аспекти політичного і соціально-економічного розвитку держави, загрожує демократії і правам людини, реалізації принципу верховенства права, підриває соціальну справедливість, легітимність публічних інституцій, добробут, завдає шкоди національній безпеці.Отже, корупція стала універсальною проблемою. Вона найбільше вражає систему відносин громадян з органами державної влади та місцевого самоврядування в процесі реалізації першими своїх конституційних прав. Така ситуація підриває основи ідеології суспільства, так як громадяни починають сприймати корупцію як «спрощену форму» отримання адміністративних послуг. За останній час в Україні на всіх рівнях влади започатковані і продовжують вживатися суттєві комплексні заходи щодо подолання не тільки окремих проявів корупції, а й докорінних змін у ситуації з цієї проблеми. Прийняття ... Читати далі »
Переглядів: 802 | Додав: Ira12 | Дата: 28.04.2015 | Коментарі (0)

Примусове виконання рішень судів та інших органів покладається на державну виконавчу службу, яка входить до системи органів Міністерства юстиції України. Здійснюють примусове виконання рішень державні виконавці. При відкритті виконавчого провадження державний виконавець надає боржнику строк для самостійного (добровільного) виконання рішення суду чи рішення інших органів. У разі ненадання боржником у добровільний строк документального підтвердження повного виконання рішення державний виконавець на наступний день після закінчення відповідних строків розпочинає примусове виконання. Заходами примусового виконання, відповідно до Закону України «Про виконавче провадження» є: - звернення стягнення на кошти та інше майно (майнові права) боржника; - звернення стягнення на заробітну плату (заробіток), доходи, пенсію, стипендію боржника; - інші заходи, передбачені рішенням. Відповідно до ст. 29 Закону України «Про виконавче провадження» - виконавчі дії (у тому числі арешт та опис майна боржника) ... Читати далі »
Переглядів: 547 | Додав: Ira12 | Дата: 28.04.2015 | Коментарі (0)

Витрати органів державної виконавчої служби на організацію та проведення виконавчих дій щодо забезпечення примусового виконання рішень є витратами виконавчого провадження. 
      Витрати виконавчого провадження здійснюються за рахунок коштів Державного бюджету України та коштів виконавчого провадження, які використовуються у порядку, встановленому Кабінетом Міністрів України. 
... Читати далі »

Переглядів: 1373 | Додав: Таня | Дата: 04.03.2015

Bиконавчі документи, що видаються судами чи іншими органами, можуть бути пред'явлені до виконання в межах певних строків. Статтею 22 Закону України «Про виконавче провадження» встановлені такі строки:

 - посвідчення комісій по трудових спорах,  постанови судів у справах про адміністративні правопорушення  та  постанови  органів (посадових    осіб),    уповноважених    розглядати   справи   про адміністративні правопорушення, - протягом трьох місяців;  інші виконавчі документи - протягом  року,  якщо  інше  не передбачено законом.

Вище зазначені строки встановлюються для:

 - виконання судових рішень - з наступного дня після набрання рішенням законної сили чи закінчення строку,  встановленого у разі відстрочки чи розстрочки виконання ... Читати далі »

Переглядів: 696 | Додав: Таня | Дата: 04.03.2015

« 1 2 3 4 5 6 7 ... 24 25 »