[Радехівський РВ державної виконавчої служби ГТУЮ у Л/о ]
Головна » Архів матеріалів
Уряд затвердив правила поведінки державних службовців, дія яких поширюється і на керівників державний підприємств. Це обов’язкові вимоги до стандартів поведінки держслужбовців. У своїй діяльності вони повинні керуватися принципами етики, що ґрунтуються на положеннях Конституції України, законодавства про державну службу та запобігання корупції. Згідно з правилами, держслужбовці чесно служать державі і суспільству. Це означає забезпечення державних інтересів під час виконання завдань та функцій держави; сприяння реалізації прав та законних інтересів людини і громадянина; формування позитивного іміджу держави. Гідно поводяться: поважають гідність інших осіб; ввічливі та дотримуються високої культури спілкування; проявляють доброзичливість і запобігають виникненню конфліктів у стосунках з громадянами; не допускають, у тому числі поза державною службою, дій і вчинків, які можуть зашкодити інтересам державної служби чи негативно вплинути на репутацію державного службовця. Також керують ... Читати далі »
Переглядів: 441 | Додав: Ira12 | Дата: 02.03.2016 | Коментарі (0)

11 лютого 2016 р. постановою № 99 Кабінет Міністрів підтримав створення по всій країні бюро правової допомоги Міністерства юстиції України. Зокрема на засіданні Кабінету Міністрів прийнято постанову "Про реформування територіальних органів Міністерства юстиції та розвиток системи надання безоплатної правової допомоги". Документом передбачена ліквідація 586 територіальних органів Міністерства юстиції на районному та міському рівнях та утворення 428 бюро правової допомоги в місцевих центрах з надання безоплатної вторинної правової допомоги, які забезпечуватимуть українців правовим захистом та надаватимуть доступ до он-лайн послуг Міністерства юстиції. Прийняття постанови також дозволить скоротити на 25% (з 17516 до 13211 штатних одиниць) чисельність державних службовців територіальних органів юстиції. Дане рішення сприятиме суттєвому розширенню доступу для громадян до безоплатної первинної правової допомоги та безоплатної вторинної правової допомоги, а також електронних сервісів Міністер ... Читати далі »
Переглядів: 525 | Додав: Ira12 | Дата: 01.03.2016 | Коментарі (0)

Участь громадськості в заходах щодо запобігання і протидії корупції регулюється нормами Закону України «Про засади запобігання та протидії корупції». У відповідності до п. 1 ст. 18 Закону України «Про засади запобігання та протидії корупції» об'єднання громадян їх члени або уповноважені представники, а також окремі громадяни в діяльності щодо запобігання, виявлення і протидії корупційним правопорушенням (крім випадків, коли це віднесено законом до виключної компетенції спеціально уповноважених суб'єктів у сфері протидії корупції) мають право: - повідомляти про виявлені факти вчинення корупційних правопорушень спеціально уповноваженим суб'єктам у сфері протидії корупції, іншим органам, керівництву та коллективу підприємства, установи чи організації, в яких були вчинені ці правопорушення, а також громадськості; - запитувати та одержувати від органів державної влади та органів місцевого самоврядування в обсягах та порядку, не заборонених законом, інформацію про діяльність щодо запобі ... Читати далі »
Переглядів: 765 | Додав: Ira12 | Дата: 03.02.2016 | Коментарі (0)

Згідно із Законом України « Про доступ до публічної інформації», публічною інформацією є відображена та задокументована будь-якими засобами та на будь-яких носіях інформація, що була отримана або створена в процесі виконання суб'єктами владних повноважень своїх обов'язків, передбачених чинним законодавством, або яка знаходиться у володінні суб'єктів владних повноважень, інших розпорядників публічної інформації, визначених цим Законом. Відповідно до статті 13 Закону України «Про доступ до публічної інформації» міська рада є розпорядником інформації, що отримана або створена в процесі реалізації міською радою, її структурними підрозділами своїх повноважень та виконання обов’язків, передбачених чинним законодавством, та яка знаходиться у володінні міської ради та її структурних підрозділів. Запит на інформацію - це прохання особи до розпорядника інформації надати публічну інформацію, що знаходиться у його володінні. Запитувач має право звернутися до розпорядника інформації із запитом н ... Читати далі »
Переглядів: 435 | Додав: Ira12 | Дата: 29.01.2016 | Коментарі (0)

27.11.2015 року в приміщені відділу ДВС Радехівського РУЮ проведено спільну нараду Заступником начальника ВДВС Радехівського РУЮ Добош М.В. за участю начальника Радехівського районного управління юстиції Львівської області Сопронюка Г.М. з працівниками Пенсійного фонду України в Радехівському районі .На спільній нараді вирішували проблемні питання , щодо виконання виконавчих документів стягувачами за якими виступає Пенсійний фонд України. Провідний спеціаліст відділу ДВС Радехівського РУЮ Вавричук І.С.
Прикріплення: Картинка 1 ·Картинка 2
Переглядів: 501 | Додав: Ira12 | Дата: 27.11.2015 | Коментарі (0)

Шановні служителі закону! Сердечно вітаємо вас із професійним святом – Днем юриста! Вплив юристів на всі політичні та соціально-економічні процеси в державі важко переоцінити. Своєю багатогранною діяльністю, яка за роки незалежності набула нового змісту, ви активно сприяєте руху України по шляху побудови демократичної держави європейського типу, найбільшою цінністю якої є верховенство права, утвердження і забезпечення прав і свобод людини. Твердо віримо, що високий професіоналізм, усвідомлене почуття відповідальності допоможуть вам завжди бути на висоті вимог нашої доби. Бажаємо вам плідної роботи та подальших успіхів у зміцненні законності та правопорядку, міцного здоров’я, особистого щастя, родинного добробуту на довгі роки! Начальник ВДВС Радехівського РУЮ Ю.В.Ледвій
Переглядів: 485 | Додав: Ira12 | Дата: 08.10.2015 | Коментарі (0)

Звернення стягнення на майно боржника полягає в його арешті (опису), вилученні та примусовій реалізації. Під поняттям "майно" боржника слід розуміти як окремі речі та їх сукупність, так і всі майнові права боржника, що на момент вчинення виконавчого провадження є у нього. Стягнення на майно боржника звертається в розмірах і обсягах, необхідних для виконання за виконавчим документом, з урахуванням витрат на виконання та стягнення виконавчого збору. Оцінка майна боржника проводиться державним виконавцем, якщо вартість майна не перевищує сто неоподатковуваних мінімумів доходів громадян за ринковими цінами, які діють на день проведення оцінки, крім випадків, коли оцінка провадиться за регульованими цінами, а також у разі оцінки нерухомого майна, транспортних засобів, повітряних, морських та річкових суден. Якщо оцінити окремі предмети складно або якщо боржник чи стягувач заперечує проти передачі арештованого майна боржника на реалізацію за оцінкою, проведеного державним виконавцем, останні ... Читати далі »
Переглядів: 620 | Додав: Ira12 | Дата: 28.09.2015 | Коментарі (0)

Наказом Міністерства юстиції України від 02.04.2012 року № 521/5 затверджено нову Інструкцію з організації примусового виконання рішень. Згідно даної інструкції у ХІІ розділі роз’яснено про те, що органи ДВС мають відповідні рахунки в органах Державної казначейської служби України для обліку депозитних сум і зарахування стягнутих з боржників коштів та їх виплати стягувачам у національній валюті, а також відповідні рахунки для обліку аналогічних операцій в іноземній валюті в банках. Розрахунрки з таких рахунків здійснюються тільки в безготівковій формі. Не допускаються видача та переказ стягнутих державними виконавцями сум стягувачам без зарахування на депозитний рахунок органу ДВС. Для контролю і перевірки стану рахунків у національній валюті та визначення належності коштів ведеться звітність за депозитними сумами органів ДВС. В органі ДВС щодо кожного рахунку заводиться книга обліку депозитних сум строком на один рік. Ведення книги здійснюється в підсистемі обліку депозитних сум Єди ... Читати далі »
Переглядів: 822 | Додав: Ira12 | Дата: 07.07.2015 | Коментарі (0)

Міністерством юстиції України 31.03.2015 прийнято наказ № 466/5 «Про деякі питання надання відомостей з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців», яким затверджено: Порядок надання відомостей з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців; Порядок отримання відомостей з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців органами державної влади, органами місцевого самоврядування, органами внутрішніх справ, органами прокуратури, органами Служби безпеки України. Цим же наказом Міністерства юстиції визначено, що: виписки, витяги та довідки в паперовій та електронній формах відповідно до Закону України «Про електронні документи та електронний документообіг» мають однакову юридичну силу. Відтепер, фізичні та юридичні особи мають змогу отримувати відомості з єдиного державного реєстру юридичних та фізичних осіб підприємців за допомогою «Онлайн-сервісу» на сайті Міністерства юстиції Україниwww.new.minjust.gov.u ... Читати далі »
Переглядів: 778 | Додав: Ira12 | Дата: 30.06.2015 | Коментарі (0)

У виконавчому документі повинні бути зазначені: назва документа, дата видачі та найменування органу, посадової особи, що видали виконавчий документ; дата й номер рішення, за яким видано виконавчий документ; найменування (для юридичних осіб) або ім'я (прізвище, ім'я та по батькові за його наявності для фізичних осіб) стягувача і боржника, їх місцезнаходження (для юридичних осіб) або місце проживання (для фізичних осіб), ідентифікаційний код суб'єкта господарської діяльності стягувача та боржника за його наявності (для юридичних осіб), індивідуальний ідентифікаційний номер стягувача та боржника за його наявності (для фізичних осіб - платників податків), а також інші відомості, якщо вони відомі суду чи іншому органу, що видав виконавчий документ, які ідентифікують стягувача та боржника чи можуть сприяти примусовому виконанню, такі як дата і місце народження боржника та його місце роботи (для фізичних осіб), місцезнаходження майна боржника тощо;резолютивна частина рішення; дата набранн ... Читати далі »
Переглядів: 492 | Додав: Ira12 | Дата: 30.06.2015 | Коментарі (0)

« 1 2 3 4 5 6 ... 24 25 »