[Радехівський РВ державної виконавчої служби ГТУЮ у Л/о ]
Головна » Архів матеріалів
За порушення вимог Закону України "Про виконавче провадження" невиконання законних вимог державного виконавця громадянами чи посадовими особами, втрату або несвоєчасне відправлення виконавчого документа, неподання або подання неправдивих відомостей про доходи і майновий стан боржника, а також неповідомлення боржником про зміну місця роботи (знаходження), якщо ці дії не мають ознак злочину, а також за неявку без поважних причин за викликом державного виконавця на винних осіб за постановою начальника відповідного органу державної виконавчої служби, якому він безпосередньо підпорядкований, накладається штраф від десяти до тридцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян у порядку, передбаченому законом.
У разі наявності ознак злочину у діях особи, яка умисно перешкоджає виконанню рішення чи іншим чином порушує вимоги законодавства про виконавче провадження, державний виконавець складає акт про порушення і надсилає до відповідних правоохоронних органів подання про притягнення винно ... Читати далі »
Переглядів: 1611 | Додав: Таня | Дата: 13.05.2011

Згідно з вимогами частини п’ятої статті 235 Кодексу законів про працю України (далі — КЗпП) прийняте судом рішення про поновлення на роботі незаконно звільненого працівника підлягає негайному виконанню. 
Питання, пов’язане з фактом поновлення на роботі, вирішується відповідно до рішення суду: видається наказ про поновлення працівника на роботі та вносяться зміни до трудової книжки працівника відповідно до пункту 2.10 Інструкції про порядок ведення трудових книжок працівників, затвердженої наказом Міністерства праці України, Міністерства юстиції України, Міністерства соціального захисту населення від 29.07.93 р. №58, зокрема, визнається недійсним запис, зроблений відповідно до наказу, визнаного судом незаконним (наприклад, пишеться: «Запис за таким-то є недійсним, поновлений на попередній роботі»).
Рішення про поновлення на роботі незаконно звільненого або переведеного працівника виконується негайно. Виконання рішення вважається закінченим з дня видачі відповідного наказу а ... Читати далі »
Переглядів: 6029 | Додав: Таня | Дата: 22.04.2011

Шановні колеги !

Від щирого серця вітаю Вас, Ваш колектив та Вашу родину зі світлим християнським святом - Воскресінням Христовим !
 Нехай царюють у ваших серцях радість і душевний спокій! Нехай до Вашої оселі прийде здоров’я, любов, щастя, добробут, душа нехай світлішою стає, серце пламеніє любов’ю, а помисли стануть щирими та добрими. Всіх Вам земних благ!

З повагою,

Начальник
відділу ДВС Радехівського районного управління юстиції Ю.Ференс




Переглядів: 2111 | Додав: Таня | Дата: 22.04.2011

     Кожному автовласнику та водієві доводиться періодично стикатися з органами державної виконавчої служби через несплату штрафів ДАІ. В арсеналі виконавчої служби чимало дієвих заходів для стягнення боргів. Арешт квартири чи машини, заборона виїзду за кордон, накладення адміністративного стягнення за неявку до державного виконавця тощо.
     Натомість боржники нерідко намагаються уникати державних виконавців, чим лише створюють собі проблеми, з подальшими негативними фінансовими наслідками для них.
     Відповідно до Адміністративного кодексу України при вчиненні порушень правил дорожнього руху на підставі протоколу виноситься вмотивована постанова органу ДАІ або суду про накладення на порушника адміністративного стягнення.
     На протязі 15-денного терміну боржник зобов’язаний оплатити накладений на нього штраф, та обов’язково представити квитанцію про сплату в органи ДАІ за місцем проживання.
    &nb ... Читати далі »
Переглядів: 7700 | Додав: proxys | Дата: 20.04.2011

16 квітня 2011 р. було проведено щорічну всеукраїнську акцію з благоустрою "За чисте довкілля"  відділом державної виконавчої служби Радехівського РУЮ щодо прибирання, упорядкування території, насадження дерев та кущів.

... Читати далі »

Переглядів: 1124 | Додав: proxys | Дата: 18.04.2011

Прийом громадян для проведення роз"яснювальної та консультативної серед населення у відділі державної виконавчої служби Радехівського районного управління юстиції здійснюється провідним спеціалістом Повх Т.В. щопонеділка з 14.00 год. до 16.00 год.
Переглядів: 948 | Додав: Таня | Дата: 11.04.2011

Відповідно до статті 78 Закон України "Про виконавче провадження", виконання рішення
про виселення боржника провадиться лише у разі, якщо боржником
воно не виконано в установлений державним виконавцем строк,
визначений відповідно до статті 25 цього Закону.
Виселення полягає у звільненні приміщення, зазначеного у
виконавчому документі, від особи (осіб), яка виселяється, її
майна, домашніх тварин та у забороні даній особі користуватися цим
приміщенням. У разі невиконання боржником рішення самостійно державний виконавець здійснює його примусово. Державний виконавець зобовязаний письмово повідомити боржника про день і час примусового виселення.Боржник вввжається повідомленим про примусове виселення , якщо повідомлення надіслано йому за адресою, за якою має здійснюватися виселення, чи за іншою адресою, достовірно встановленою державним виконавцем. Відсутність боржника, повідомленого про день і час виселення, під час виконання рішення не є перешкодою для ви ... Читати далі »
Переглядів: 1535 | Додав: Таня | Дата: 04.04.2011

      Даним законом викладається в новій редакції закон України "Про виконавче провадження", вносяться зміни до Цивільного процесуального кодексу, Господарського процесуального кодексу, Кодексу адміністративного судочинства, Кримінального кодексу, Кримінально-процесуальний кодексу та інших.
      Цим законом також вносяться зміни до законів України "Про державну виконавчу службу", "Про банки і банківську діяльність" та інших, в частині, яка стосується вдосконалення процедури примусового виконання рішень судів та інших органів (посадових осіб).
У цілому, внесені зміни, на думку цілого ряду експертів, мають підвищити ефективність примусового виконання судових рішень.
Зупинимося на деяких нововведеннях, внесених до правил виконавчого провадження новою редакцією Закону.

      Зміни у повноваженнях державних виконавців 

  &n ... Читати далі »

Переглядів: 10730 | Додав: proxys | Дата: 18.03.2011

Відомо, що бюджетні установи не є фінансовими установами і їх діяльність здійснюється згідно з положенням (статутом) про установу. Відповідно розміщувати кошти, передані їм тимчасово як вклади (депозити), та користуватися ними бюджетні установи не мають права.

Також це кошти, що знаходяться в розпорядженні органів державної виконавчої служби  і теж мають бути повернені власникам або перераховані до відповідного бюджету.

Необхідність надання органам державної виконавчої служби статусу юридичної особи, поряд з іншим, обумовлена й тим, що здійснення виконавчих дій відповідно із Законом України «Про виконавче провадження» в багатьох випадках пов'язане з операціями з майном та грошовими коштами. Для забезпечення діяльності органів державн ... Читати далі »

Переглядів: 5612 | Додав: proxys | Дата: 11.03.2011

04.03.2011 року проведена спільна оперативна нарада щодо взаємодії Прокуратури Радехівського району та працівниками відділу Державної виконавчої служби Радехівського районного управління юстиції Львівської області при вирішенні подань державних виконавців про притягнення осіб до кримінальної відповідальності за ст..ст.164,165,342,382,388 КК України. На даній нараді було розглянуто оформлення та порядок розгляду подань направлених державними виконавцями . Відповідно до ч. 2 ст. 88 Закону України «Про виконавче провадження» у разі наявності ознак злочину у діях особи, яка умисно перешкоджає виконанню рішення чи іншим чином порушує вимоги законодавства про виконавче провадження, державний виконавець складає акт про порушення і надсилає до відповідних правоохоронних органів подання про притягнення винної особи до кримінальної відповідальності.
Переглядів: 1456 | Додав: Таня | Дата: 04.03.2011

« 1 2 ... 21 22 23 24 25 »