[Радехівський РВ державної виконавчої служби ГТУЮ у Л/о ]
Головна » 2011 » Вересень » 2 » Звернення стягнення на заробітну плату боржника, який відбуває покарання
15:54
Звернення стягнення на заробітну плату боржника, який відбуває покарання
Cтаття 71 Закону України "Про виконавче провадження" передбачає два види звернення стягнення на заробітну плату боржника, який відбуває покарання.
Перший - у випадку, коли боржник за вироком суду відбуває покарання без позбавлення волі, відрахування провадиться з усієї суми заробітної плати без урахування стягнень за вироком.
Bідповідно до ст. 51 KK до покарань без позбавлення волі відносяться такі основні покарання, як громадські роботи, виправні роботи, службові обмеження для військовослужбовців, штраф, позбавлення права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю.
При здійсненні виправних робіт відповідно до ст. 45 KBK (набрав чинності з 1 січня 2004 р.) відрахування із заробітку провадяться із усієї суми заробітку, без виключення з цієї суми податків та інших платежів і незалежно від наявності п
У осіб, які працюють за сумісництвом, відрахування провадяться із заробітку за кожним місцем роботи.
Другий - у випадку, коли боржник засуджений і відбуває покарання у вигляді позбавлення волі, а також з осіб, які знаходяться в наркологічних відділеннях психіатричних диспансерів та стаціонарних лікувальних закладах, відрахування провадиться з усієї заробітної плати без урахування відрахувань на витрати по їх утриманню в цих закладах.
Bідповідно до ст. 51 KK до покарань у вигляді позбавлення волі відносяться: арешт, обмеження волі, позбавлення волі на певний строк, довічне позбавлення волі. Bідповідно до статті 121 KBK особи, які відбувають покарання у виправних колоніях, із нарахованого їм заробітку, пенсій та іншого доходу відшкодовують вартість харчування, одягу, взуття, білизни, комунально-побутових та інших наданих їм послуг, крім вартості спец-одягу і спецхарчування.
Bідшкодування засудженими витрат на їх утримання проводиться після відрахування прибуткового податку і аліментів.
Bідрахування за виконавчими листами та іншими виконавчими документами проводяться у порядку, встановленому Законом.
Iз засуджених, які злісно ухиляються від роботи, вартість харчування, одягу, взуття, білизни, комунальпо-побутових та інших наданих послуг утримується з коштів, які є на їх особових рахунках.
Умови і порядок оплати праці осіб, позбавлених волі, визначаються кримінально-виконавчим законодавством України.

Провідний спеціаліст ВДВС Радехівського РУЮ
Повх Т.В.

Переглядів: 2266 | Додав: Таня | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]