[Радехівський РВ державної виконавчої служби ГТУЮ у Л/о ]
Головна » 2012 » Травень » 4 » Виправлення помилки у виконавчому листі та визнання виконавчого листа таким, що не підлягає виконанню
15:14
Виправлення помилки у виконавчому листі та визнання виконавчого листа таким, що не підлягає виконанню
Виконавчий лист має відповідати вимогам до виконавчого документа, встановленим Законом України "Про виконавче провадження" .
У разі виявлення помилки у виконавчому документі, що вже перебуває на виконаннів органах ДВС, суд, який видав виконавчий лист, може за заявою стягувача або боржника виправити цю помилку, допущену при оформленні або видачі виконавчого листа, або ж визнати його таким, що не підлягає виконанню, та стягнути на користь боржника безпідставно одержане стягувачем за цим виконавчим листом.
Заява про виправлення помилки у виконавчому листі має бути розглянута судом в десятиденний строк у судовому засіданні з повідомленням стягувача та боржника . Неявка стягувача і боржника в судове засідання не є перешкодою для розгляду заяви. До розгляду заяви суд має право своєю ухвалою зупинити стягнення за виконавчим листом, а також витребувати виконавчий лист.
Після розгляду заяви про виправлення помилки допущеної при оформленні або видачі виконавчого листа суд ухвалою вносить виправлення до виконавчого листа, а у разі якщо його було видано помилково або якщо обов'язок боржника відсутній повністю чи частково у зв'язку з його припиненням добровільним виконанням боржником чи іншою особою або з інших причин, суд визнає виконавчий лист таким, що не підлягає виконанню повністю або частково. Якщо стягнення за таким виконавчим листом уже відбулося повністю або частково, суд одночасно на вимогу боржника стягує на його користь безпідставно одержане стягувачем за виконавчим листом.


Державний виконавець
відділу державної виконавчої служби
Радехівського районного управління юстиції Павліха В.С.

Переглядів: 5607 | Додав: Таня | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]