[Радехівський РВ державної виконавчої служби ГТУЮ у Л/о ]
Головна » 2011 » Серпень » 4 » Вимоги до виконавчого документа
11:13
Вимоги до виконавчого документа
Шановні громадяни!
 
Відділ державної виконавчої служби Радехівського районного управління юстиції роз’яснює: згідно статті 1 Закону України «Про виконавче провадження» (далі Закон), виконавче провадження як завершальна стадія судового провадження та примусове виконання рішень інших органів (посадових осіб) - це сукупність дій органів і посадових осіб, визначених у цьому Законі, що спрямовані на примусове виконання рішень судів та інших органів (посадових осіб), які провадяться на підставах, в межах повноважень та у спосіб, визначених цим Законом, іншими нормативно-правовими актами, прийнятими відповідно до цього Закону та інших законів, а також рішеннями, що відповідно до цього Закону підлягають примусовому виконанню.
 
Кожен позивач отримавши виконавчий документ в суді має право подати виконавчий документ на примусове виконання. Примусове виконання рішень здійснюється державною виконавчою службою на підставі виконавчих документів, визначених Законом (стаття 17 Закону).
 
Звертаємо Вашу увагу на те, що виконавчий документ повинен відповідати вимогам Закону і містити всі необхідні реквізити.
 
1. Відповідно до статті 18 Закону, у виконавчому документі зазначаються:
 
1) назва і дата видачі документа, найменування органу, прізвище та ініціали посадової особи, що його видали;
 
2) дата прийняття і номер рішення, згідно з яким видано документ;
 
3) повне найменування (для юридичних осіб) або ім’я (прізвище, власне ім’я та по батькові за наявності) (для фізичних осіб) стягувача і боржника, їх місцезнаходження (для юридичних осіб) або місце проживання чи перебування (для фізичних осіб), ідентифікаційний код суб’єкта господарської діяльності стягувача та боржника за наявності (для юридичних осіб), індивідуальний ідентифікаційний номер стягувача та боржника за наявності (для фізичних осіб - платників податків), а також інші дані, якщо вони відомі суду чи іншому органу, що видав виконавчий документ, які ідентифікують стягувача та боржника чи можуть сприяти примусовому виконанню, зокрема дата народження боржника та його місце роботи (для фізичних осіб), місцезнаходження майна боржника, рахунки стягувача та боржника тощо;
 
4) резолютивна частина рішення;
 
5) дата набрання законної (юридичної) сили рішенням;
 
6) строк пред’явлення виконавчого документа до виконання.
 
2. У разі якщо рішення ухвалено на користь кількох позивачів або проти кількох відповідачів, а також якщо належить передати майно, що перебуває в кількох місцях, у виконавчому документі зазначаються один боржник та один стягувач, а також визначається, в якій частині необхідно виконати таке рішення, або зазначається, що обов’язок чи право стягнення є солідарним.
 
3. Виконавчий документ повинен бути підписаний уповноваженою посадовою особою із зазначенням її прізвища та ініціалів і скріплений печаткою. Скріплення виконавчого документа гербовою печаткою є обов’язковим у разі, якщо орган (посадова особа), який видав виконавчий документ, за законом зобов’язаний мати печатку із зображенням Державного Герба України.
 
4. Законом можуть бути встановлені також інші додаткові вимоги до виконавчих документів.
 
У випадку невідповідності виконавчого документа вимогам, передбаченим статтею 18 Закону, державний виконавець відмовляє у відкритті виконавчого провадження (пункт 6 статті 26 Закону).

Старший державний виконавець
відділу державної виконавчої служби
Радехівського районного управління юстиції
Львівської області:                                                                                     Ковалишин Л.В.
Переглядів: 1407 | Додав: proxys | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]