[Радехівський РВ державної виконавчої служби ГТУЮ у Л/о ]
Головна » 2013 » Грудень » 5 » Виконання рішень суду є обов’язковим в Україні, і це передбачає Конституція
13:22
Виконання рішень суду є обов’язковим в Україні, і це передбачає Конституція
Робота державних виконавців ґрунтується виключно на принципах виконання рішень суду. В багатьох випадках, громадяни України намагаються перешкоджати виконанню виконавчих проваджень, не розуміючи наслідків. Тому громадяни повинні розуміти, що їх перше завдання – це правова свідомість. Відповідно до Закону України «Про виконавче провадження» передбачено, що якщо заборгованість перевищує три мінімальні заробітні плати, а це понад три тисячі гривень, державний виконавець повинен обов’язково перевірити майновий стан боржника. Фактично таких документів в Державній виконавчій службі України близько 60 відсотків.
На сьогоднішній день боржники розуміють, що виконавче провадження це процес тривалий, єдиний інформаційний носій, який зараз використовує державний виконавець: отримання рахунку боржника через органи податкової інспекції і користування реєстром виконавчих проваджень. При вжитті заходів виконання рішення суду, боржник не зможе майном користуватися, в гіршому випадку буде позбавлений права власності.
«Громадяни повинні розуміти, що їх перше завдання – це правова свідомість. Виконання рішень суду є обов’язковим в Україні, і це передбачає Конституція. Завдання ДВС України є не тільки виконати якомога більше примусових рішень, а й спрямовувати свою діяльність так, щоб людина поставила перед собою завдання виконати рішення суду самостійно, в ідеалі до відкриття виконавчого провадження»

Державний виконавець
відділу державної виконавчої служби
Радехівського районного управління юстиції Петрук О.В.
Переглядів: 1001 | Додав: Таня | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]