[Радехівський РВ державної виконавчої служби ГТУЮ у Л/о ]
Головна » 2013 » Травень » 28 » Відвід у виконавчому проваджені
15:04
Відвід у виконавчому проваджені
Чи можливо заявити відвід у виконавчому провадженні?

Сторони виконавчого провадження, наділені широким спектром прав, якими вони зобов’язані сумлінно користуватися з метою забезпечення своєчасного та в повному обсязі вчинення виконавчих дій, зокрема правом на заявлення відводів, у випадках передбачених цим Законом.
Згідно пункту 2.16 Інструкції з організації примусового виконання рішень, питання про відводи у виконавчому провадженні вирішуються відповідно до статті 16 Закону.
Статтею 16 Закону України встановлено, що державний виконавець, експерт, спеціаліст, оцінювач, перекладач не можуть брати участі у виконавчому провадженні і підлягають відводу, якщо вони є близькими родичами сторін, їх представників або інших осіб, які беруть участь у виконавчому провадженні, або заінтересовані в результаті виконання рішення, або є інші обставини, що викликають сумнів у їх неупередженості. За наявності таких підстав, в разі якщо ці особи не заявили самовідвід, відвід може бути заявлений стягувачем, боржником або їх представниками, шляхом подачі відповідної заяви, що у відповідності до частини 8 цієї статті розглядається у строк до п’яти днів.
Питання про відвід експерта, спеціаліста, оцінювача чи перекладача вирішується шляхом винесення вмотивованої постанови державного виконавця.
Питання про відвід державного виконавця вирішується начальником відділу, якому підпорядкований державний виконавець, про що виноситься постанова. Відмова у задоволенні відводу державного виконавця, експерта, спеціаліста, оцінювача, перекладача може бути оскаржена в десятиденний строк у порядку, встановленому цим Законом.
Питання про відвід, самовідвід начальника відділу або всіх державних виконавців зазначеного відділу вирішується керівником відповідного органу державної виконавчої служби вищого рівня. Постанова про задоволення чи відмову у задоволенні відводу, самовідводу начальника відділу або всіх державних виконавців зазначеного відділу може бути оскаржена в десятиденний строк у порядку, встановленому цим Законом.


Заступник начальника ВДВС Радехівського РУЮ Добош М.В.
Переглядів: 1013 | Додав: Таня | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]