[Радехівський РВ державної виконавчої служби ГТУЮ у Л/о ]
Головна » 2011 » Лютий » 14 » Стоп насильству
10:19
Стоп насильству
Уряд затвердив план заходів Національної кампанії "Стоп насильству!" на 2010-2015 роки.

1 грудня 2010 року на засіданні Кабінету Міністрів України був ухвалений план заходів Національної кампанії «Стоп насильству!» на 2010-2015 роки.

Таким чином Уряд підтримав проведення Національної Кампанії «Стоп насильству!», яка триватиме до 25 листопада 2015 року (Міжнародного дня боротьби за ліквідацію насильства стосовно жінок).

Мета Національної кампанії «Стоп насильству!» – привернення уваги українського суспільства і його лідерів до актуальної проблеми подолання насильства в сім'ї як до порушення прав людини і залучення всіх громадян до боротьби з цим явищем.

Завдання Національної кампанії – підвищення обізнаності населення про те, що насильство є порушенням прав людини, та заохочення громадян боротися із цим явищем; формування у свідомості населення нетерпимого ставлення до насильства; вдосконалення законодавчої бази з питань протидії насильству; розробка дієвих механізмів попередження, зупинення та подолання насильства.

У рамках проведення кампанії мають бути впроваджені конкретні ефективні заходи для запобігання та боротьби із насильством із залученням органів виконавчої влади та місцевого самоврядування.

На жаль, насильство у родині лишається однією з актуальних проблем українського суспільства. Держава – основний суб’єкт протидії насильству, тому органи державної влади повинні формувати у суспільстві неприйняття насильства, вживати необхідних заходів для його запобігання та створювати систему захисту жертв і подолання наслідків насильства.

Нагадуємо, 25 лютого 2008 року Генеральний секретар ООН Пан Гі Мун ініціював Всесвітню кампанію із викорінення насильства щодо жінок, яка була підтримана в тому числі Україною.

Кампанія має на меті досягнення трьох основних цілей: просування ідеї у всьому світі, використання досвіду ООН та посилене партнерство з національними та регіональними партнерами для підтримки зусиль Урядів, громадянського суспільства та приватних організацій.

Генсекретар ООН підкреслив, що насильство щодо жінок є неприйнятним за будь-яких умов. Він закликав лідерів усього світу підтримати його кампанію шляхом відповідних дій на національному рівні, а також створити глобальну мережу чоловіків-лідерів, які допоможуть привернути увагу громадськості до проблеми насильства щодо жінок та мобілізувати чоловіків та хлопчиків на боротьбу з цим ганебним явищем.

Але де страждають жінки, там страждають і діти, тому в рамках проведення Всесвітньої кампанії, ряд громадських організацій виступили з ініціативою проведення в Україні національної кампанії боротьби з насильством в сім’ї.

На виконання доручення Міністерства юстиції України, згідно пункту 6 розпорядження Кабінету Міністрів України від 1 грудня 2010 року №1254-р «Про затвердження плану заходів з проведення Національної компанії «Стоп насильству!» на період до 2015 року, згідно з виконанням Плану заходів щодо проведення національної кампанії "Стоп насильству!" на період до 2015 року Радехівське районне управління юстиції повідомляє про функціонування телефону "гарячої лінії" з питання запобігання насильства та захисту прав дітей.
(тел..0 (255)22371).



Провідний спеціаліст ВДВС Радехівського РУЮ
Повх Т.В.

Переглядів: 2446 | Додав: Таня | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]