[Радехівський РВ державної виконавчої служби ГТУЮ у Л/о ]
Головна » 2013 » Листопад » 20 » Порядок реалізації арештованого майна
12:11
Порядок реалізації арештованого майна
Реалізація арештованого майна, крім майна, вилученого з обігу згідно із законом, та майна, зазначеного в частині восьмій статті 57 Закону України "Про виконавче провадження”, здійснюється шляхом його продажу на прилюдних торгах, аукціонах або на комісійних умовах. Продаж майна здійснюється спеціалізованими організаціями, які визначені Державною виконавчою службою України на тендерних (конкурсних) умовах та з якими Державною виконавчою службою України укладено генеральні договори.
Порядок реалізації арештованого майна затверджено наказом Міністерства юстиції України від 15.07.99 № 42/5 та зареєстровано в Мін ’ юсті України 19.07.99 за № 480/3773 (із змінами і доповненнями).
Відповідно до пункту 1.2 цього Порядку реалізація арештованого майна здійснюється державним виконавцем шляхом його продажу на комісійних і інших договірних началах та шляхом продажу на аукціоні.
Згідно з пунктом 3.1 цього Порядку відділ державної виконавчої служби укладає з організатором аукціону договір, яким доручає реалізацію майна організатору аукціону за визначену винагороду за надані послуги з реалізації арештованого майна. Розмір винагороди визначається за погодженням сторін.
Аналогічна норма передбачена Тимчасовим положенням про порядок проведення прилюдних торгів з реалізації арештованого нерухомого майна, затвердженим наказом Міністерства юстиції України від 27.10.99 № 68/5 та зареєстрованим у Мін ’ юсті України 02.11.99 за № 745/4038 (із змінами і доповненнями).
Так, згідно з пунктом 3.1 згаданого Тимчасового Положення відділ державної виконавчої служби укладає із спеціалізованою організацією договір, яким доручає реалізацію майна спеціалізованій організації за визначену винагороду за надані послуги з реалізації арештованого майна. Розмір винагороди визначається за погодженням сторін.
Порядок реалізації заставленого майна регламентований Законом України "Про заставу" та Положенням про порядок проведення аукціонів (публічних торгів) з реалізації заставленого майна, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 22.12.97 № 1448.

Провідний спеціаліст Радехівського РУЮ
Ковалишин М.А.
Переглядів: 1113 | Додав: Таня | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]