[Радехівський РВ державної виконавчої служби ГТУЮ у Л/о ]
Головна » 2013 » Липень » 3 » Наслідки накладення державними виконавцями арешту на все майно боржника в реєстрі електронних заяв
11:11
Наслідки накладення державними виконавцями арешту на все майно боржника в реєстрі електронних заяв
Наслідки накладення державними виконавцями арешту на все майно боржника в реєстрі електронних заяв
  При не виконанні боржником виконавчого документа в строк, даний для самостійного виконання або при виникненні заборгованості по сплаті аліментів державний виконавець розпочинає примусове виконання виконавчого документа. Одним із способів примусового виконання є накладення арешту на майно в реєстрі електронних заяв. В такому реєстрі забороняється відчужувати будь-яке майно боржника. Після накладення арешту в такому реєстрі державними виконавцями, ні один нотаріус по всій території України не зареєструє жодного договору з майном, що належить боржнику. Тобто боржник не зможе таємно подарувати, продати, передати в спадщину та вчинити інші дії з своїм майном, з метою приховати вказане майно від державного виконавця та не виконати виконавчий документ, так як при спробі вчинити будь-які дії з відчуження свого майна нотаріусом буде перевірено реєстр електронних заяв і при виявленні арешту на майно повідомлено державному виконавцеві про спробу боржника здійснити відчуження свого майна. А боржника при цьому буде притягнуто до відповідальності за невиконання вимог державного виконавця, так як боржникові державним виконавцем пропонується добровільно надати перелік свого майна або добровільно виконати виконавчий документ. Та крім того при примусовому виконанні державним виконавцем використовуються кошти державного бюджету України а після виконання виконавчого документа шляхом арешту майна витрачені кошти стягуються з боржника. 
   Тому як висновок, можна сказати, що боржникові найдешевше буде сплачувати кошти та виконувати добровільно всі свої зобов’язання, покладені на нього виконавчими документами. Так як в іншому випадку боржник сам же й сплачуватиме за реалізацію свого ж майна і при цьому не матиме ні майна ні коштів. А намагання приховати своє майно призводить до гірших результатів - боржник притягується до адміністративної або кримінальної відповідальності.

Головний державний виконавець
відділу державної виконавчої служби
Радехівського районного управління юстиції Павліха В.С.
Переглядів: 2361 | Додав: Таня | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]