[Радехівський РВ державної виконавчої служби ГТУЮ у Л/о ]
Головна » 2011 » Лютий » 25 » Доходи Державного бюджету.
12:52
Доходи Державного бюджету.
Доходи Державного бюджету — це частина централізованих фінансових ресурсів держави, які врегульовані відповідними нормативними актами і необхідні для виконання її функцій. Доходи бюджету відображають економічні відносини держави з підприємствами, установами, організаціями, фізичними особами, які виникають у процесі стягнення бюджетних платежів.

Залежно від конституційного устрою держави може бути кілька рівнів доходів бюджету — від загальнодержавного до нижчих адміністративно-територіальних угруповань. Україна згідно з Конституцією є унітарною державою, і тому доходи бюджету мають два рівні державний та місцеві. До місцевих відносять бюджети Автономної Республіки Крим, міст Києва та Севастополя, обласні, міські, районні, сільські та селищні.

Джерела доходів Державного бюджету України визначені Бюджетним кодексом та іншими нормативними актами. Конкретизація доходів та ставок відрахувань уточнюється в Законі України «Про Державний бюджет» на поточний рік.

В органах державної виконавчої служби левовою часткою поповнення бюджету є саме стягнення та перерахування сум адміністративних штрафів за порушення правил дорожнього руху винесених постановами органами ДАІ та районним судом. На протязі 2010 року державною виконавчою службою Радехівського районного управління юстиції було стягнуто та перераховано адміністративних штрафів у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху на суму 180 805,74 грн., а у 2011 році вже надійшло 16 484,50 грн. у держбюджет.
Державне мито у 2010 році було сплачено на суму 4 213,28 грн., у 2011 році - 153 грн. Адміністративні штрафи та інші санкції, що застосовуються за рішенням уповноважених посадових осіб в тому числі і рішення суду були перераховані у 2010 році на суму 170 091,11 грн., а у 2011 році Державний бюджет поповнився на суму 15 296,11 грн.
А також до Державного бюджету України надходять кошти виконавчого збору, котрі стягнені з боржників за невиконання рішення у добровільний строк. Так у 2010 році надійшло до Державного бюджету 178 487,66 грн. виконавчого збору, а у 2011 році державними виконавцями винесено постанов та утримано на суму 16 416,53 грн.
Плідна праця державних службовців державної виконавчої служби Радехівського районного управління юстиції дає вагомий результат щодо наповнення Державного бюджету України.

Спеціаліст І категорії
відділу державної виконавчої служби
Радехівського районного управління юстиції Береза І.С.



Переглядів: 1936 | Додав: Таня | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]