[Радехівський РВ державної виконавчої служби ГТУЮ у Л/о ]
Головна » 2013 » Березень » 21 » Декларування доходів державних службовців
12:56
Декларування доходів державних службовців
Частиною 2 статті 13 Закону України «Про державну службу» передбачено, що державний службовець зобов'язаний подавати щороку до 1 квітня за місцем служби декларацію про майно, доходи, витрати і зобов'язання фінансового характеру за минулий рік. Зазначена декларація подається за формою і в порядку, що встановлені Законом України «Про засади запобігання і протидії корупції (ст. 12 Закону)
У статті 12 зазначено: «Особи, які не мали можливості подати до 1 квітня за місцем роботи декларацію про майно, доходи, витрати і зобов'язання фінансового характеру за минулий рік через перебування у відпустці у зв'язку з вагітністю та пологами або для догляду за дитиною, через тимчасову непрацездатність, перебування за межами України, під вартою, подають таку декларацію за звітний рік до 31 грудня. Особи, які не подали декларацію за минулий рік із зазначених причин і звільняються з цього місця роботи, зобов'язані подати таку декларацію до розірвання трудового договору».
Частиною 3 статті 12 Закону передбачено, що у разі відкриття особою, уповноваженою на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, валютного рахунку в установі банку-нерезидента вона зобов'язана в десятиденний строк письмово повідомити про це орган державної податкової служби за місцем проживання із зазначенням номера рахунка і місцезнаходження банку-нерезидента.
Постановою КМ України від 08.02.2012 року № 64 встановлено, що бланки декларацій про майно, доходи, витрати і зобов'язання фінансового характеру виготовляються особами, які заповнюють і подають декларації, шляхом роздрукування або копіювання їх на папері формату А4 за формою, наведеною в додатку до Закону України «Про засади запобігання і протидії корупції» (включаючи примітку). Бланк складається з 10 сторінок. Відповідальність державних службовців за порушення вимог фінансового контролю, зокрема, неподання або несвоєчасне подання декларації, передбачена статтею 172-6 Кодексу України про адміністративні правопорушення.
Державним службовцям необхідно до 1 травня подати податкову декларацію про майновий стан і доходи отримані за 2012 рік до органу ДПС за місцем реєстрації, але виключно у випадках передбачених розділом IV Податкового кодексу України, а саме у випадку отримання інвестиційного прибутку, нецільової благодійної допомоги чи оренди майна фізичної особи, тощо. Якщо ж такі випадки відсутні, подавати податкову декларацію не потрібно.

Спеціаліст І категорії відділу державної виконавчої служби
Радехівського районного управління юстиції Береза І.С.
Переглядів: 3972 | Додав: Таня | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]