[Радехівський РВ державної виконавчої служби ГТУЮ у Л/о ]
Головна » 2012 » Квітень » 13 » Чи забороняється розголошення відомостей, що містяться у зверненнях?
12:50
Чи забороняється розголошення відомостей, що містяться у зверненнях?
Відповідно до ст. 32 Конституції України ,ст. 23 Закону України «Про інформацію» ніхто не може зазнавати втручання в особисте та сімейне життя.

ст. 10 Закону України «Про звернення громадян»,не дозволяється розголошення одержаних із звернень відомостей про особисте життя громадян без їх згоди чи відомостей, що становлять державну або іншу таємницю, яка охороняється законом, та іншої інформації, якщо це ущемлює права і законні інтереси громадян. Не допускається збирання, зберігання, використання та поширення конфіденційної інформації про особу громадянина, які не стосуються звернення, крім випадків, визначених законом, і лише в інтересах національної безпеки, економічного добробуту та прав людини. На прохання громадянина, висловлене в усній формі або зазначене в тексті звернення, не підлягає розголошенню його прізвище, місце проживання та роботи.

Особа, яка розглядає звернення, несе відповідальність за використання і поширення інформації стосовно особистого життя громадянина без його згоди, внаслідок виконання своїх службових обов'язків, зокрема, при розгляді скарги чи заяви громадянина.

Інформація, яка міститься у зверненні, може бути повідомлена тільки особам, які мають безпосереднє відношення до розгляду зазначеного звернення. Тому представляти інтереси громадянина інша особа може лише у разі наявності належного оформлення представницьких документів.

Провідний спеціаліст ВДВС Радехівського РУЮ
Повх Т.В.
Переглядів: 1664 | Додав: Таня | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]