[Радехівський РВ державної виконавчої служби ГТУЮ у Л/о ]
Головна » 2011 » Жовтень » 20 » Час провадження виконавчих дій
10:38
Час провадження виконавчих дій
Прийнявши до виконання виконавчий документ, державний виконавець відкриває виконавче провадження, при цьому у своїй постанові про відкриття виконавчого провадження, обов’язково вказує про необхідність боржнику самостійно виконати рішення у строк до семи днів з моменту винесення постанови (у разі виконання рішення про примусове виселення боржника - у строк до п'ятнадцяти днів) та зазначає, що у разі ненадання боржником документального підтвердження виконання рішення буде розпочате примусове виконання цього рішення із стягненням з боржника виконавчого збору і витрат, пов'язаних з організацією та проведенням виконавчих дій.

Якщо боржником не надано документального підтвердження повного виконання рішення державний виконавець на наступний день після закінчення вищевказаних строків розпочинає примусове виконання рішення, тобто – провадити виконавчі дії визначені ЗУ «Про виконавче провадження».

Такі дії державний виконавець має право провадити у робочі дні не раніше шостої і не пізніше двадцять другої години. Конкретний час провадження виконавчих дій визначається державним виконавцем, але при цьому за сторонами виконавчого провадження залишається право пропонувати зручний для них час провадження виконавчих

Допускається провадження виконавчих дій у нічний час у разі, якщо невиконання рішення створює загрозу життю чи здоров’ю громадян або якщо виконавчі дії, розпочаті до двадцять другої години, необхідно продовжити, але з наступним повідомленням начальника відділу, якому безпосередньо підпорядкований державний виконавець, не пізніше наступного робочого дня після проведення таких дій. Час провадження виконавчих дій регламентується ст. 29 ЗУ «Про виконавче провадження», й в будь-який інший час, не визначений даною нормою Закону, провадження виконавчих дій не допускається.

Звертаю увагу читачів на те, що державний виконавець також має право провадити виконавчі дії і в неробочі та святкові дні, не раніше шостої і не пізніше двадцять другої години, у разі якщо зволікання неможливе або якщо такі дії не можуть бути проведені в інші дні з вини боржника.
В таких випадках виконавчі дії провадяться на підставі відповідної постанови державного виконавця, затвердженої начальником відділу, якому безпосередньо підпорядкований державний виконавець.

Старший державний виконавець
відділу державної виконавчої служби
Радехівського районного
управління юстиції:                                         Ковалишин Л.В.
Переглядів: 1156 | Додав: proxys | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]