[Радехівський РВ державної виконавчої служби ГТУЮ у Л/о ]
Головна » 2016 » Травень » 30

     Примусове виконання рішень державною виконавчою службою здійснюється на підставі виконавчих документів, визначених Законом України «Про виконавче провадження».

     Відповідно до ЗУ«Про виконавче провадження» державною виконавчою службою
підлягають виконанню такі виконавчі документи:

     виконавчі листи, що видаються судами, та накази господарських
судів, у тому числі на підставі рішень третейського суду;

     ухвали, постанови    судів    у   цивільних,   господарських,
адміністративних та кримінальних справах у випадках,  передбачених
законом;

     судові накази;

     виконавчі написи нотаріусів;

   ... Читати далі »

Переглядів: 463 | Додав: doboch123 | Дата: 30.05.2016 | Коментарі (0)

З метою забезпечення прозорості виконавчого провадження та покращення доступу фізичних та юридичних осіб до інформації про виконавчі провадження створено Єдиний державний реєстр виконавчих проваджень (далі – Єдиний реєстр).

Єдиний реєстр - це комп’ютерна база даних, що містить відомості про всі судові рішення, що надходять на примусове виконання до Державної виконавчої служби Міністерства юстиції України, та проведені виконавчі дії.

На сьогодні інформація Єдиного реєстру відкрита для усіх осіб, зацікавлених в її отриманні.

Зокрема, будь-яка фізична чи юридична особа має можливість отримати інформацію з Єдиного реєстру про наявність виконавчих проваджень відносно боржників - юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців у вигляді скороченого витягу.

Використання таких даних буде корисним особі, наприклад, для прийняття рішення щодо доцільності вчинення правочину, спираючись на інформацію стосовно інших учасників правочину, отриману з Єдиног ... Читати далі »

Переглядів: 687 | Додав: doboch123 | Дата: 30.05.2016 | Коментарі (0)

Порядок звернення стягнення на майно боржника юридичної особи регламентовано главою 6 Закону України «Про виконавче провадження». Найпершою особливістю звернення стягнення на майно юридичної особи є те, що в першу чергу стягнення звертається на кошти боржника, як у гривнях, так і в іноземній валюті.

Готівка в національній та іноземній валюті, яка знаходиться в касах або інших сховищах боржника, підлягає невідкладному вилученню після її виявлення та складення відповідного акта державним виконавцем. Вилучення проводиться за участю понятих. Слід наголосити, що дана виконавча дія повинна вчинятися в присутності повноважних представників боржника, якими виступають керівники юридичної особи або представники за дорученням. У разі їх відсутності виконавчі дії можуть опинятися в присутності інших посадових або службових осіб даної юридичної особи.

Накладення арешту на кошти борж ... Читати далі »

Переглядів: 517 | Додав: doboch123 | Дата: 30.05.2016 | Коментарі (0)