[Радехівський РВ державної виконавчої служби ГТУЮ у Л/о ]
Головна » 2015 » Лютий » 02
ПОКАРАННЯ ПЕРЕДБАЧЕНІ ЗАКОНОДАВСТВОМ ЗА НЕВИКОНАННЯ ЗАКОННИХ ВИМОГ ДЕРЖАВНОГО ВИКОНАВЦЯ Примусове виконання рішень, згідно діючого законодавства України, покладено на державну виконавчу службу, яка входить до системи органів Міністерства юстиції України. Примусове виконання рішень здійснюють державні виконавці, визначені Законом України «Про державну виконавчу службу». Вимоги державного виконавця щодо виконання рішень обов’язкові для всіх органів, організацій, посадових осіб, фізичних і юридичних осіб на території України. Невиконання законних вимог державного виконавця тягне за собою відповідальність згідно з законом, а саме: Законом України «Про виконавче провадження» передбачено: Стаття 89. Відповідальність за невиконання рішення, що зобов'язує боржника вчинити певні дії, та рішення про поновлення на роботі 1. У разі невиконання без поважних причин у встановлений державним виконавцем строк рішення, що зобов'язує боржника виконати певні дії, та рішення про поновлення на роботі д ... Читати далі »
Переглядів: 877 | Додав: Таня | Дата: 02.02.2015 | Коментарі (0)

Статтею 73 Закону України «Про виконавче провадження» визначено вичерпний перелік виплат, на які не може бути звернено стягнення. Так, не може бути звернено на вихідну допомогу, яка виплачується у разі звільнення працівника. Під «вихідною допомогою» ст. 44 КЗпП України розуміє грошові кошти, які отримує працівник: - при припиненні трудового договору з підстав, зазначених у пункту 6 ст. 36 та пунктів 1,2,6 ст. 40 цього Кодексу, у розмірі не менше середнього місячного заробітку; - у разі призову або вступу на військову службу, направлення на альтернативну (невійськову) службу (пункт 3 ст. 36) - не менше двомісячного середнього заробітку; - внаслідок порушення власником або уповноваженим ним органом законодавства про працю, колективного чи трудового договору (статті 38, 39) - у розмірі, передбаченому колективним договором, але не менше тримісячного середнього заробітку. У пункті 2 статті 73 Закону України «Про виконавче провадження» встановлено, що стягнення не може бути звернено на комп ... Читати далі »
Переглядів: 999 | Додав: Таня | Дата: 02.02.2015

Примусове виконання рішень в Україні покладається на Державну виконавчу службу, яка входить до системи органів Міністерства юстиції України. Умови і порядок виконання рішень судів про виселення боржника регламентуються статтею 78 Закону України "Про виконавче провадження» та підлягають примусовому виконанню у разі невиконання їх у добровільному порядку. Державний виконавець прийнявши рішення суду на виконання про виселення боржника протягом трьох робочих днів з дня надходження виносить постанову про відкриття виконавчого провадження якщо воно відповідає вимогам встановленим для виконавчого документа . У постанові державний виконавець вказує боржнику строк для самостійного виконання який становить 15 днів та зазначає, що у разі ненадання боржником документального підтвердження виконання буде розпочате примусове виконання цього рішення із стягненням з боржника виконавчого збору та витрат на проведення виконавчих дій. Виконання рішення про виселення боржника полягає у звільненні приміщенн ... Читати далі »
Переглядів: 742 | Додав: Таня | Дата: 02.02.2015

Захист інтересів дітей може здійснюватися і шляхом відібрання їх без позбавлення батьківських прав. Згідно зі ст. 170 СК України суд може постановити рішення про відібрання дитини від батьків або одного з них, не позбавляючи їх батьківських прав, якщо вони ухиляються від виконання своїх обов'язків по вихованню дитини, жорстоко поводяться з нею, є хронічними алкоголіками або наркоманами чи вдаються до будь-яких видів експлуатації дитини, примушують її до жебракування та бродяжництва, а також в інших випадках, якщо залишення дитини у них є небезпечним для її життя, здоров'я і морального стану. У цьому разі дитина передається другому з батьків, бабі, дідові, іншим родичам - за їх бажанням або органові опіки та піклування. У виняткових випадках - при безпосередній загрозі для життя або здоров'я дитини орган опіки та піклування або прокурор мають право постановити рішення про негайне відібрання дитини від батьків. У цьому разі орган опіки та піклування зобов'язаний негайно повідомити прок ... Читати далі »
Переглядів: 1489 | Додав: Таня | Дата: 02.02.2015