[Радехівський РВ державної виконавчої служби ГТУЮ у Л/о ]
Головна » 2011 » Жовтень » 07
Примусове виконання рішень покладається на державну виконавчу службу, яка входить до системи органів Міністерства юстиції України та регулюється Законом України «Про виконавче провадження». При виконанні рішень судів, інших органів (посадових осіб), державний виконавець зобов'язаний використовувати надані йому права відповідно до закону і не допускати у своїй діяльності порушення прав та законних інтересів фізичних і юридичних осіб.
Стягувачем у виконавчому провадженні є фізична або юридична особа, на користь чи в інтересах якої видано виконавчий документ. З метою захисту прав стягувача, державний виконавець зобов'язаний вживати всіх передбачених Законом України «Про виконавче провадження» (далі - Закон) заходів примусового виконання рішень, неупереджено, своєчасно і в повному обсязі вчиняти виконавчі дії.
Статтею 12 Закону визначено перелік прав, якими володіють стягувачі, а саме - право ознайомлюватися з матеріалами виконавчого провадження, робити з них виписки, знімати копії ... Читати далі »
Переглядів: 2016 | Додав: Таня | Дата: 07.10.2011